Fenerbahçe, Oğuz Kağan Güçtekin'i Belçika Ligi ekiplerinde Westerlo'ya sattı

Fenerbahçe altyapısından söz ettirmeye devam ediyor... Muhammed Gümüşkaya, Arda Güler ve Fatih Yiğit Şanlıtürk, UEFA Avrupa Ligi performanslarıyla göz doldururken, Oğuz Kaan Güçtekin ve Gürkan Başkan da kariyerine Avrupa'da devam edecek.

Fenerbahçe, altyapıdan yetişen 22 yaşındaki defansif orta saha oyuncusu Oğuz Kağan Güçtekin'in Belçika Ligi ekiplerinden Westerlo'ya transfer olduğunu açıkladı. 

Süper Lig'den Çaykur Rizespor ve Giresunspor, TFF 1'inci Lig'den ise Manisa FK, Gençlerbirliği ve Denizlispor'un kiralık olarak kadrosuna katmak istediği genç futbolcu, kariyerine Belçika'da devam edecek. 2017-28 sezonunda Fenerbahçe'de A takımda görev yapmaya başlayan Oğuz Kağan Güçtekin, daha sonra Çaykur Rizespor ve Konyaspor'a kiralık olarak gönderilmişti. 

Fenerbahçe, Oğuz Kağan Güçtekin'i Belçika Ligi ekiplerinde Westerlo'ya sattı

GÜRKAN BAŞKAN, MERİH DEMİRAL'İN İZİNDE

Fenerbahçe altyapısından yetişen bir diğer isim Gürkan Başkan ise Portekiz 1. Lig ekibi Famalicao'ya transfer oldu. 19 yaşındaki stoper, "Portekiz'e gidiyorum. Elime gelen fırsatı güzel bir şekilde değerlendirip, kariyerime Avrupa'da devam etmek istiyorum" dedi.

Geçen sezonu Muğlaspor'da kiralık geçiren ve Vitor Pereira'nın bu sezon A Takım'da düşünmediği Gürkan, tıpkı Merih Demiral gibi Portekiz'in yolunu tuttu. Giderken DHA'ya açıklamalarda bulunan futbolcu, Fenerbahçe'nin geri alma opsiyonuyla Famalicao'ya transfer olmasına izin verdiğini söyledi:

"11 yaşımda Fenerbahçe'ye geldiğimde çok mutluydum. O yaşımdan itibaren her yaş grubunda forma giyip, çeşitli yaş gruplarında kaptanlık yaptım. A takımda da forma şansı bulup bunu taçlandırmayı çok isterdim. Fenerbahçe Spor Kulübü'nden bugün ayrılmış bulunmaktayım. Bu süreçte acı tatlı günlerimiz oldu. Bütün mutlu anlarımda Fenerbahçe Spor Kulübü yanımda olduğu için çok teşekkür ederim."

"Bu yıl Portekiz'e gidiyorum. Elime gelen fırsatı güzel bir şekilde değerlendirip, kariyerime Avrupa'da devam etmek istiyorum. 14 yaşından itibaren bütün yaş gruplarında Türk Milli Takımı formasını giydim. Oynadığım yaş gruplarında kaptanlık yaptım. Hedefim Türkiye A Milli Takımı'nda forma giymek. Bu hedef doğrultusunda çok sıkı çalışıp, en iyi yerlere gelmeye çalışacağım."

"Görüşmelerde Famalicao ile Fenerbahçe, anlaşmaya vardı. Daha sonra ben de her konuda Portekiz ekibiyle anlaştım. Bana bu süreçte kolaylık sağlayan Fenerbahçe'ye çok teşekkür ederim."

Fenerbahçe, Oğuz Kağan Güçtekin'i Belçika Ligi ekiplerinde Westerlo'ya sattı ile ilgili etiketler Fenerbahçe Merih Demiral Oğuz Kaan Güçtekin Gürkan Başkan Famalicao
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.