Fenerbahçe'ye Kadıköy'de Konyaspor şoku: 0-2

Fenerbahçe'nin 7 maçlık yenilmezlik, 4 maçlık galibiyet serisine Konyaspor son verdi. 8. haftada Sarı-Lacivertliler'e konuk olan İsmail Kartal'ın takımı, Kadıköy'de lideri 2-0 mağlup etti. Yeşil-Beyazlılar'ı zafere taşıyan golleri 2. yarıda Jevtovic ve Kravets attı.

Süper Lig'de zirveyi geçen hafta ele geçiren Fenerbahçe, 8'inci haftada Konyaspor'u ağırladı.. Son 4 maçını kazanan ve 7 haftada 5 galibiyet, 2 beraberlikle 17 puan toplayan Sarı-Lacivertliler, 5'te 5 için sahadaydı ama ummadığı bir yenilgi tattı: 0-2

İlk yarıda Pelkas'ın golüyle öne geçen Sarı-LAcivertliler, VAR'a takıldı. Yunan yıldızın golünden önceki pozisyonda Valencia'nın topa elle temasını tespit eden hakem Ali Şansalan golü iptal etti. İlk 45 dakika golsüz eşitlikle sona erdi.

2'nci yarının ilk 15-20 dakikalık bölümünde 4 net pozisyonu gole çeviremeyen Fenerbahçe, 67'de kalesinde golü gördü. Konyaspor'un Sırp orta saha oyuncusu Marko Jevtovic jeneriklik bir golle takımını 0-1 öne geçirdi. 

77'de bu kez Artem Kravets sahneye çıktı. Sezonun 5. golünü atan Ukraynalı santrfor, Yeşil-Beyazlılar adına farkı 2'ye çıkardı: 0-2. Beklemediği bir şekilde 2 farklı geriye düşen Fenerbahçe hiç tepki veremedi ve kalan dakikalarda başka gol olmayınca haftanın sürprizi Kadıköy'de yaşanmış oldu.

Fenerbahçe'ye Kadıköy'de Konyaspor şoku: 0-2

7 haftada 6 maça çıkan Konyaspor son 2 maçından mağlup ayrılmıştı. Fenerbahçe'ni eski futbolcusu ve teknik direktörü İsmail Kartal yönetimindeki Yeşil-Beyazlılar, Kadıköy'e kazanmak için geldiklerini söylemişti. 4 maç aradan sonra kazanan Konya puanını 9'a yükseltti. Kartal'ın takımı milli aradan sonra Kasımpaşa'yı ağırlayacak. Sezonun ilk yenilgisini tadan ve 17 puanda kalan Fenerbahçe ise Gençlerbirliği deplasmanında top koşturacak.

ALTAY'DAN MÜTHİŞ KURTARIŞ

DK. 16 Bu maça kadar 81 orta yapan Caner Erkin yine etkili kesti, Samatta'dan önce Konyaspor savunması araya girdi. Maçın ilk önemli gol tehlikesi büyümeden uzaklaştırıldı.

Dk. 26 JENERİKLİK KURTARTIŞ! Fenerbahçe savunmasının arkasına sarkan Milosevic kaleciyle karşı karşıya kaldı, ceza sahasına girmeden topu Altay'ın üzerinden aşırtıp ağlarla buluşturmayı düşündü ama Sarı-Lacivertliler'in genç eldiveni müthiş bir kurtarışa daha imza attı.

Dk. 31 PELKAS VAR'A TAKILDI! Gökhan Gönül yerden içeriye çevirdi, penaltı noktasının iki karış gerisinden topun dibine harika bir vuruş yapan Pelkas uzak kale direğine doğru nefis bir gol attı. Konyasporlu futbolcular ısrarla pozisyonun başlangıcında Valencia'nın topu elle kontrol ettiğini savundu. VAR'ın da uyarısıyla monitöre giden Ali Şansalan, kritik pozisyonda elle oynama kararına vardı ve golü iptal etti.

Fenerbahçe'ye Kadıköy'de Konyaspor şoku: 0-2 - Resim : 2

8 dakika uzayan ilk yarıdan gol sesi çıkmadı. Fenerbahçe'nin 3, Konyaspor'un 5 şutu var. Konuk ekibin topla oynamadaki yüzde 52'ye 48'lik üstünlüğü dikkat çekici...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, 2. yarıya Perotti hamlesiyle başlıyor. Arjantinli yıldız Antalya deplasmanında sonradan oyuna girip takımına 3 puanı getiren isim olmuştu. Mame Thiam kenara alındı.

Dk. 57 TEHLİKE! Valencia sağ kanattan driplinlerle ceza sahasına girdi, müsait durumdaki Perotti'ye çıkardı. Arjantinli yıldız kaleye vurdu, gole giden topa son anda Konyaspor savunması ayak koydu, konuk ekip büyük tehlike atlattı.

Dk. 58 Erol Bulut'tan bir hamle daha... Pelkas çıktı, Cisse oyunda.

Dk. 59 KAÇTI! Samatta sağ çaprazdan karşı karşıya pozisyonda vurdu, Sehic ayaklarıyla golü önledi. Fenerbahçe'nin 2. yarının ilk 15 dakikasındaki 2. net pozisyonuydu.

Dk. 61 BU DA OLMADI! Fenerbahçe 4'e 2 geldi, Gustavo'nun net gol pozisyonunda savunma topu kornere göndermeyi başardı.

Fenerbahçe'ye Kadıköy'de Konyaspor şoku: 0-2 - Resim : 3

Dk. 67 SÜPER GOL! Shengelia yüksek topu kafayla indirdi, yerden sekip havalanan topu önünde bulan Marko Jevtovic indirmeden dömivoleyi vurdu, harika bir gole imza attı. Sırp orta saha oyuncusu Konyaspor'u deplasmanda 0-1 öne geçirdi.

DK. 77 GOL! Konyaspor'da savunmadan atılan topta savunma arkasına sarkan Kravets, ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşla Altay'ı avladı: 0-2. Ukraynalı golcü Süper Lig'de bu sezon 5. golüne ulaştı.

0-2'den sonra moral olarak çöken Fenerbahçeli futbolcular kalan dakikalarda hiç reaksiyon gösteremedi. Tribünde yer alan az sayıda taraftar "İsmail yere yat" diyerek Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal'a tepki gösterdi.

Fenerbahçe'ye Kadıköy'de Konyaspor şoku: 0-2 - Resim : 4

Fenerbahçe'ye Kadıköy'de Konyaspor şoku: 0-2 ile ilgili etiketler Fenerbahçe Konyaspor Erol Bulut İsmail Kartal
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.