Fenerbahçe güle oynaya turu geçti

Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile Hes Kablo Kayserispor, çeyrek final bileti almak için 0-0'ın rövanşında Ülker Stadı'nda karşı karşıya geldi. İlk 45 dakika Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. Sarı Lacivertli ekibin golleri 23'te Ferdi Kadıoğlu ve 45'de Mevlüt Erdinç'ten geldi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turu rövanş maçında Fenerbahçe, Kayserispor'u Kadıköy'de ağırladı. İki takım arasında Kayseri'de oynanan ilk maçta 0-0'lık eşitlik bozulmamıştı.

Fenerbahçe güle oynaya turu geçti

Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanan mücadeleye çok iyi başlayan Fenerbahçe, 23. dakikada Ferdi Kadıoğlu'nun attığı golle 1-0 öne geçti. Baskılı oyununu devam ettiren sarı-lacivertli ekip 45. dakikada Mevlüt'le bir gol daha bularak soyunma odasına 2-0 önde gitti.

İkinci yarıda tempolu mücadele devam etse de başka gol sesi çıkmayınca maçı 2-0 kazanıp çeyrek finale yükselen taraf Fenerbahçe oldu.

FENERBAHÇE - KAYSERSPOR: 2-0

Karşılaşmada son düdük çalıyor. 0-0'ın rövanşında Kayserispor'u konuk eden Fenerbahçe, rakibini Ferdi ve Mevlüt'ün golleriyle 2-0 mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası'nda son sekiz takım arasına adını yazdırıyor.

90' Dördüncü hakem karşılaşmanın sonuna en az üç dakika ilave edildiğini işaret ediyor.

89' Sol tarafta topla buluşan Ferdi Kadıoğlu önünü boşaltıp şutunu attı ancak top direğin dibinden dışarı gitti.

88' Maçın son dakikalarında tempo yüksek değil.

85' Ersun Yanal son değişikliğini de yaptı ve Nabil Dirar oyundan çıkarken yerine Mauricio Isla giriyor.

85' Fenerbahçe'de Rodrigues'in yerine Mehmet Ekici oyuna girdi.81' YİNE DIŞARI GİTTİ! İkinci yarıda sol kanatta oynayan Ferdi rakibinden çok şık sıyrıldı ve son çizgiye inip ortaladı. Uygun durumdaki Mevlüt'ün kafa vuruşunda top direğin yanından dışarı gitti.

78' Ev sahibi ekipte Nabil Dirar sarı kart görüyor.

76' Kayserispor Teknik Direktörü Prosinecki son değişikliğini yapıyor ve Emre Demir'in yerine yeni transferlerden Mesanovic oyuna giriyor.

76' İlk değişikliğini yapan Fenerbahçe'de Max Kruse yerine Miha Zajc oyuna girdi.

76' Kayserispor ilk kez bu kadar tehlikeli geldi. Topla rakip ceza sahasına yaklaşan Lopes savunma arkasına güzel bir pas yolladı. Kaleciyi geçmek isteyen Henrique vuruşunu yaptı ancak Dirar'a da çarpan top kaleci Harun'un müdahalesiyle kornere gitti.

74'  Fenerbahçe sağ kanattan çok tehlikeli geldi. Topla buluşan Dirar kale sahasına harika bir orta yolladı ancak uygun durumdaki Tolgay Arslan çok zayıf bir kafa vuruşu yapınca meşin yuvarlak İsmail'in ellerinde kaldı.

71' Ev sahibi ekip bu dakikalarda oyunun kontrolünü tamamen elinde bulunduruyor.

68' Kayserispor ikinci değişikliğini de yapıyor. Yeni transferlerden Campanharo oyundan alınırken yerine bir diğer yeni isim Anthony Uzodimma giriyor.

66' Oyuna sonradan giren Pedro Henrique sol öne geçerken Mario Situm, Yasir'den boşalan sol bek pozisyonuna geçti.

Fenerbahçe64' Hızlı gelişen Kayserispor atağında Emre Demir'i faulle durduran Tolgay Arslan sarı kart gördü.64' HARİKA KURTARIŞ! Fenerbahçe'nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkteki Rami etkili bir kafa vuruşu yaptı fakat kaleci İsmail'den aynı güzellikte bir kurtarış geldi.

63' Maçtaki ilk değişiklik Kayserispor'dan geliyor. Sol bek Yasir Subaşı yerini Pedro Henrique'ye bırakıyor.

61' Kruse'nin savunma arkasına attığı ara pası biraz hızlı oldu ve İsmail meşin yuvarlağı kontrol etmekte biraz rahat davrandı. Kaleciden açılan topa hareketlenen Mevlüt hamlesini yaptı fakat İsmail ikinci hamlesinde topu kontrol etti.

60' Sarı lacivertli ekip bu dakikalarda oyunun kontrolünü tamamen elinde bulunduruyor.

60' Ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Rodrigues çok sert vurdu ancak kaleci İsmail'den geçit yok.

58' Kullanılan serbest vuruşta top barajdan döndü.

57' Mevlüt'ün yerde kalmasıyla Fenerbahçe rakip ceza yayının birkaç metre gerisinden serbest vuruş kazandı.

56' Ev sahibi ekipte son dakikalarda Garry Rodrigues ve Ferdi Kadıoğlu kanat değiştirdi.53' Ani gelişen Fenerbahçe atağında topla buluşan Rodrigues boşluk aradı ve ceza sahası çizgisi üzerinden şutunu attı ancak savunma son anda ayak koyarak topun kaleye gitmesini engelledi.

50' Kayserispor'da Dja Djedje, Max Kruse'ye yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

49' Fenerbahçe'nin savunmasının arkasına atılan uzun pasa Situm hareketlendi ama Jailson araya girdi ve tehlikeyi önledi.

46' Ümit Öztürk'ün işaretiyle maçta ikinci yarı başlıyor.
Hakem karşılaşmanın ilk yarısındaki son düdüğü çaldı. Fenerbahçe ilk
45 dakikayı 2-0 üstün tamamladı.

45' GOL! Fenerbahçe ilk yarının sonlarında hazırlanış olarak harika bir gol attı. Ceza sahası çevresinde arka arkaya isabetli paslar sonucu topla buluşan Mevlüt uzak köşeye yerden düzgün vurdu ve farkı ikiye çıkardı.

44' Kazanılan top sonrası Fenerbahçe hızlı hücum fırsatı yakaladı. Sol taraftan süratle ilerleyen ve ceza sahasına giren Rodrigues topu dışarı çevirdi. Uygun durumdaki Mevlüt sol ayağıyla topu üstten dışarı attı.

42' Kayseri temsilcisi topa daha fazla sahip olmaya başlasa da henüz pozisyon üretmek ve isabetli şut atmakta başarılı olamadı.

39' Maçta bu dakikalarda tempo biraz düştü.

36' Emre Demir'in müdahalesi sonrası yerde kalan Deniz Türüç kısa bir sakatlık yaşadı ancak oyuna devam edebilecek.

34' Konuk ekipte Yasir'in geri pası biraz yavaş kalınca Mevlüt topa hareketlendi ancak kalesini erken terk eden İsmail son anda tehlikeyi önledi.

32' Fenerbahçe'nin topla oynama oranlarında net bir üstünlüğü bulunuyor ancak Kayserispor son dakikalarda rakibinin baskısını kırmayı başardı ve topa daha çok sahip olmaya başladı.

29' Kayserispor'dan Djedje, Luiz Gustavo'ya yaptığı faul sonrası hakem Ümit Öztürk tarafından uyarı aldı.

26' Ani gelişen Fenerbahçe atağında topla buluşan Rodrigues ceza yayı üzerinden sert vurdu ancak top farklı şekilde dışarı gitti.

23' GOL! Deniz Türüç kazanılan serbest vuruşta çok sert bir şut çıkardı. Kaleci İsmail Çipe'den seken topu önünde bulan Ferdi Kadıoğlu uygun durumda vuruşunu yaparak takımını 1-0 öne geçirdi.

22' Fenerbahçe rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kazandı. Topun başında Deniz Türüç ve Max Kruse bulunuyor.

19' Kayserispor ilk 11'inde ara transfer döneminde takıma katılan üç futbolcu bulunuyor.

16' Maçta bu bölüme kadar Fenerbahçe hücumlarının büyük bölümü Ferdi Kadıoğlu'nun bulunduğu sağ kanattan gelişti.

15' Sağ kanatta rakibinden sıyrılan Ferdi ceza sahasına etkili bir orta yolladı fakat Kayserispor savunması topu karşılamayı başardı.

12' Fenerbahçe baskısı sürüyor. Konuk ekip bu dakikalarda topun kontrolünü sağlamakta zorluk yaşıyor.

10' Ev sahibi ekip sağ taraftan etkili geldi. Ferdi'nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Gustavo uygun durumdaki Kruse'yi topla buluşturdu ama Alman yıldızın sol ayağıyla yaptığı vuruşta top üstten dışarı gitti.

8' KALECİ BAŞARILI! Fenerbahçe çok adamla rakip sahaya yerleşti. Rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Rami uzak mesafeden çok sert vurdu ancak kaleci İsmail topu iki hamlede kontrol etti.

6' Kruse rakip savunmanın arkasına uzun bir pas yolladı fakat kalesini erken terk eden İsmail topu Rodrigues'den önce kontol etti.

5' Fenerbahçe çok adamla rakip sahada boşluk arıyor.

3' Kayserispor'un genç yıldızı Emre Demir karşılaşmaya sağ tarafta başladı.
1' İLK DÜDÜK! Hakem işaretini verdi ve karşılaşma başladı.

Fenerbahçe güle oynaya turu geçti ile ilgili etiketler Fenerbahçe Kayserispor Ziraat Tükiye Kupası
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.