Altay Fenerbahçe'yi ipten aldı: 2-1

Fenerbahçe evinde Fatih Karagümrük'ü 2-1 mağlup ederek iç sahada ilk 3 puanını aldı. Sarı-Lacivertliler 2-0 öne geçtiği maçı krize soktu. 88'de Sabo'nun penaltısını çıkaran Altay Bayındır, takımını adeta ipten aldı.

Süper Lig'in 4. haftasında Fatih Karagümrük'ü ağırlayan Fenerbahçe, evinde ilk galibiyeti aldı. Derbiden moralli dönen Sarı-Lacivertliler'de yeni transfer Samatta ilk 11'de başladı. Tanzanyalı golcü ilk 2 şutunda da topu ağlarla buluşturdu. Derbide panter kesilen kaleci Altay Bayındır bu kez de 87'de penaltı kurtararak Sarı-Lacivertliler'i galibiyete taşıyan isim oldu. Süper Lig'e etkileyici bir giriş yapan konuk ekip ise yenilmezlik serisini 4 maça yükseltmek istiyordu. İlk 3 haftada 7 puan toplayan Kırmızı-Siyahlılar ilk yenilgisini Kadıköy'de tattı.

CİSSE YEDEK SOYUNDU

Teknik direktör Erol Bulut, zorlu randevu öncesi 5 ismi maç kadrosuna almadı. Bulut, Serdar Aziz, Zanka, Dirar, Deniz ve Garry Rodrigues kararı için maç öncesi şunları söyledi: Bu takımda 25-26 futbolcu var. Zaman zaman ilk 21'de olmayacaklar, değişecek bu her hafta. Ligde 40, kupayla 48-50 maç önümüzde. O yüzden her futbolcuyu en iyi şekilde değerlendireceğiz."

Sarı-Lacivertli ekipte yeni transferlerden Papiss Cisse, Karagümrük ile oynanan mücadelede kadroda yer aldı. Senegalli futbolcu, yedek kulübesinde teknik direktör Erol Bulut'tan şans bekledi.

Altay Fenerbahçe'yi ipten aldı: 2-1

MAÇTAN DAKİKALAR

DK. 5 LEMOS VE DİREK! Jose Sosa'nın kullandığı serbest vuruşa ceza sahasında Lemos kafayı vurdu, top üst direkten geri döndü. Taraftarın yeni gözdesi gole çok yaklaştı.

Dk. 19 Caner'den etkili orta, Thiam ön direkte kafayı vuru son anda Zukanovic araya girdi. Fenerbahçe bir kez daha gole yaklaşıyor.

Dk. 24 GOL Caner'in sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda topu iyi takip eden Samatta, bom boş kaldığı pozisonda sol ayak içiyle topu ağlara gönderdi. Tanzanyalı santrforun ilk şutu gol oldu: 1-0. Fenerbahçe'nin bu sezon attığı 3 gol de duran toplardan geldi; iki korner, bir penaltı...

DK. 34 Fenerbahçe savunmasından hata geldi. Gustavo'ya oynamak isteyen Lemos topu kaptırdı, Salibur ceza sahası dışından şansını denedi, top farklı şekilde dışarı gitti.

Dk. 42 Altay son anda! Ndao'nun vuruşu Caner'den sekerek kaleye yöneldi. Kaleci Altay, son anda topa müdahale ederek kornere çeldi. Derbinin yıldızı yine büyük tehlikeyi önledi.

Dk. 50 Fatih Karagümrük gole yaklaştı! Salibur'un yay üzerinden çektiği şut savunmaya da çarpıp direk dibinden dışarı çıktı.

Dk. 57 Salibur yoklamaya devam ediyor. Bu kez ceza sahası dışından kaleyi görür görmez sert vuran Fransız forvet, çerçeveyi tutturamadı.

Dk. 67 GOL Sosa'dan çok iyi orta, Samatta'dan enfes kafa: 2-0. Arjantinli yıldızın adrese teslim ortasına harika yükselen Fenerbahçe'nin yeni golcüsü Viviano'yu bir kez daha avlıyor.

Dk. 76 Lemos hava topu mücadelesinde kolunu fazla açınca "elle oynama" kararı çıktı. VAR'a giden hakem Yaşar Kemal Uğurlu penaltıyı çaldı.

Dk. 78 GOL Penaltıda topun başına geçen Erik Sabo, top ve Altay'ı ayrı köşelere gönderdi: 2-1. Sabo, 4. maçında 3. golünü attı.

Dk. 84 Maçın yıldızı Samatta, yerini bir diğer yeni transfer Papiss Cisse'ye bırakıyor. Senegalli golcü Sarı-Lacivertli formayla ilk kez sahada... 

Dk. 85 Lemos gole giden Sabo'yu düşürdü, hakem 2. kez penaltı noktasını gösterdi. Uruguaylı stoper 2. sarı kartı görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Dk. 88 ALTAY PENALTI KURTARDI! Sabo bu penaltıyı da aynı köşeye kullandı ama bu kez Altay çıkardı.

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.