Muhammed Gümüşkaya'nın golü Fenerbahçe'yi HJK Helsinki karşısında galibiyete taşıdı

910 gün sonra Avrupa maçına çıkan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Finlandiya'nın HJK Helsinki takımını tek golle mağlup etti. Kadıköy'deki maçın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. Forvetlerinden yararlanamayan Sarı-Lacivertliler, gol için yıldızların ayağına bakıyordu ki altyapıdan çıkan Muhammed Gümüşkaya galibiyeti getiren isim oldu.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Finlandiya'nın HJK Helsinki takımını tek golle devirdi. Kadıköy'de galibiyeti getiren golü altyapıdan yetişen 20 yaşındaki orta saha Muhammed Gümüşkaya attı.

Karşılaşmanın rövanşı 26 Ağustos Perşembe günü Helsinki'de oynanacak.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Finlandiya'nın HJK Helsinki takımıyla eşleşen Fenerbahçe, evinde oynayacağı ilk maçtan avantajlı bir skorla ayrılmayı başardı. Sarı-Lacivertliler'de Serdar Dursun, Mert Hakan Yandaş, Dimitris Pelkas ve Enner Valencia, sakatlıkları nedeniyle forma giyemedi.

Fenerbahçe, Avrupa arenasında 910 gün sonra bir resmi karşılaşmaya çıktı. Sarı-Lacivertli takım son olarak 2018-19 sezonunda Ersun Yanal yönetiminde UEFA Avrupa Ligi son 32 turu maçında Rusya'nın Zenit ekibiyle karşılaşmış ve elenmişti.

F.Bahçe, 21 Şubat 2019 tarihinde yapılan maçın ardından 2 yıl 5 ay 29 gün sonra Avrupa'da maçında boy gösterdi. 

Muhammed Gümüşkaya'nın golü Fenerbahçe'yi HJK Helsinki karşısında galibiyete taşıdı

FORVET TRANSFERİ NE DURUMDA?

Maçın basın toplantısına teknik direktör Vitor Pereira ile Macar stoper Attila Szalai katıldı. Portekizli teknik adam forvet transferi konusunda gelen bir soruya "Transfer dönemi herkes için, tüm kulüpler için zordur. Kolay değil. Kulübümüz gerçekten çok çalışıyor. Bize dengeli ve yarışmacı bir takım kurmak için çok çalıştılar ve çalışmaya devam ediyorlar. Ofansif anlamda bize zeka katabilecek bir santrfor tercih ediyorum. Ben güzel futbol oynamak istiyorum" cevabını verdi.

"Helsinki, fiziksel olarak iyi bir takım. Ligleri başladığı için avantaja sahipler. Taraftarımızın önünde ikinci maç öncesi iyi bir sonuç almamız gerekiyor" diye Pereira, 3'lü savunma ile ilgili eleştirilere de şu cevabı verdi: "Bence modern futbolda artık sistem değil taktik önemli. 3'lü savunmayla başlayıp maç içinde 4'lüye dönebilirsiniz. Önemli olan nasıl savunma yapmamız gerektiği, futbolcuların topsuz alandaki oyunları gibi noktalar."

 

Muhammed Gümüşkaya'nın golü Fenerbahçe'yi HJK Helsinki karşısında galibiyete taşıdı - Resim : 2

AVRUPA'DA DA BAŞARI İSTİYORUZ

HJK Helsinki karşılaşması öncesi heyecanlı ve sabırsız olduklarını belirten Szalai, "Uzun zaman sonra taraftarımızın önünde oynayacağız. Lig ve kupanın yanında uluslararası alanda da başarılı olmak istiyoruz. Yarın da bunun ilk adımı. Sistemimiz değişti ama iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Bu sisteme iyi adapte olduk. Sadece savunma değil tüm takım olarak. Teknik ekibimiz ve hocamız çok iyi iş çıkarıyorlar." diye konuştu.

Her gün geliştiklerini ve iyi yolda olduklarını düşündüğünü anlatan Szalai, açıklamasını sarı-lacivertli taraftarlara ilişkin sözleriyle tamamladı:

"Taraftarın beni beğenmesinden dolayı çok mutluyum. Her gün elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Taraftarın bize inanılmaz desteğinin herkes farkında. Hedeflerimiz belli, mümkün olduğunca başarılı olup kupalar kazanabilmek. Uzun bir süredir taraftarlardan uzakta kalmıştık. Heyecanlıyız, sonunda tribüne dönüyorlar. Ben Avrupa Şampiyonası'nda tamamen dolu tribünlere karşı oynamıştım. Bu arenanın atmosferini görmek için de sabırsızlanıyorum."

Muhammed Gümüşkaya'nın golü Fenerbahçe'yi HJK Helsinki karşısında galibiyete taşıdı ile ilgili etiketler Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi HJK Helsinki Vitor Pereira Attila Szalai Muhammed Gümüşkaya
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.