Fenerbahçe Hatay duvarına tosladı

Fenerbahçe yeni sezonun evindeki ilk maçında hayal kırıklığı yaşadı. Sarı-Lacivertliler ligin çetin cevizi Hatayspor'la golsüz berabere kalarak ilk puan kaybını yaşadı. Erol Bulut'un takımı son 10 dakika 9 kişi oynayan rakibin kilidini bir türlü açamadı.

Süper Lig'in 2. haftasında Hatayspor'u ağırlayan Fenerbahçe, 9 kişi kalan rakibiyle golsüz berabere kaldı: 0-0. Sezona Rize deplasmanında 1-0'dan gelip 2-1 kazanarak başlayan Sarı-Lacivertliler, Kadıköy'deki ilk sınavında 2 puan kaybetti. Son şampiyonu 2-0 yenerek harika bir başlangıç yapan ligin yeni ekibi ise etkili alan savunmasıyla Fenerbahçe karşısında da kalesini gole kapatmayı başardı.

LEMOS'UN İLK MAÇ HEYECANI

Sarı-Lacivertliler'in başında Kadıköy'de ilk maçına çıkan Bulut, ilk haftaya göre 2 değişikliğe gitti. Rize deplasmanında Zanka-Serdar stoper ikilisiyle sahaya çıkan Fenerbahçe, Hatayspor karşısında tandemi Zanka-Lemos şeklinde oluşturdu. Uruguaylı stoper yeni takımıyla ilk maçına çıktı. Bu hafta Deniz Türüç'ü kulübeye çeken Bulut, Ozan Tufan'ı 11'e monte ederken, yeni tranfslerden Enner Valencia da Frey'in yerine ileri uçta 11 şansı buldu.

Sezona son şampiyon Medipol Başakşehir'i 2-0 yenerek harika bir başlangıç yapan Hatayspor'da ise teknik direktör Ömer Erdoğan kazanan 11 bozulmadı.

CANER&GÖKHAN YILLAR SONRA

Fenerbahçe'de Caner Erkin 1666, Gökhan Gönül ise 1590 gün sonra sonra Kadıköy'de sarı-lacivertli formayla resmi maça çıktı.

Sarı-lacivertli ekipten ayrıldıktan sonra İtalya ekibi Inter ve Beşiktaş'ta forma giyen Caner Erkin, 1666 gün sonra Kadıköy'de Fenerbahçe formasını sırtına geçirdi.

Beşiktaş'ta geçirdiği 4 sezonun ardından Fenerbahçe'ye transfer olan Gökhan Gönül ise 1590 gün sonra Ülker Stadı'nda sarı-lacivertli formayı giydi.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dk. 10 Gelişen Fenerbahçe atağında Thiam'ın bileğine basarak atağı durduran Hatayspor stoperi Pablo Santos maçtaki ilk sarı kartı gördü.

DK. 30 İlk yarım saat geçilirken iki takım da rakip kalede etkili olamadı. Hatayspor iyi savunma yapmaya devam ederken, Sarı-Lacivertliler'in temposuz oyunu dikkat çekiyor. 

Dk. 31 Caner'in soldan ortasına Valencia ayak koymakta gecikti, kaleci Munir tehlikeyi önledi.

Dk. 42 Fenerbahçe savunması uyudu, Diouf bir anda ceza sahası içinde bomboş kaldı ancak pozisyonun devamında ofsayt bayrağı kalktı. İlk yarının en tehlikeli atağından sonuç çıkmadı.

İlk yarı golsüz sona erdi.

Erol Bulut 2. yarıya iki değişiklikle başladı. Rize deplasmanında 2. yarı girip tabelayı değiştiren Sosa ile hücumda Sinan Gümüş hamlesi gelirken, Ozan Tufan ile etkisiz bir ilk yarı geçiren Thiam oyundan alındı.

Dk. 52 Lemos uzak mesafeden kaleyi yokladı, yerden seken top kaleci Münir'i zorlasa da topu kontrol etmeyi başardı.

Dk. 56 Kaleyi sol çaprazdan gören tehlikeli bir noktada Enner Valenica'yı düşüren Sackey, konuk ekipte kart gören 3. isim oldu. 58'de Sosa'nın kullandığı frikik baraja takıldı.

Dk. 64 Sosa'nın kullandığı duran topta Lemos yükseldi kafayı vurdu, kaleci Münir yine dikkatliydi.

GÖNÜL DİREĞE TAKILDI

Dk. 67 Yine Sosa'nın kullandığı serbest vuruşta Gökhan ön direkte kafayı vurdu, top direkten döndü.

Dk. 71 Mert Hakan ön direğe kesti, hareketlenen Caner ayağının ucuyla dokundu, gole giden topu Münir çıkardı. Faslı kaleci bu akşam gol yememeye kararlı.

Dk. 73 Arkadan müdahaleyle faul yapan Ribeiro 2. sarıdan kırmızı kartı gördü, Hatayspor 10 kişi kaldı.

Dk. 81 Kontra atağa çıkmaya hazırlanan Valencia'yı düşüren Sackey, 2 sarıdan kızardı, konuk ekip son dakikalara 9 kişiyle girdi. 

5 duraklama dakikası ilave edilen ve 7 dakika uzayan maçta rakip kaleye hiçbir etkili şut çekemeyen ve 9 kişi kalmasına rağmen etkili alan savunmasını sürdüren Hatayspor'u bir türlü açamayan Sarı-Lacivertliler 1 puana razı oldu.

Fenerbahçe Hatay duvarına tosladı ile ilgili etiketler Süper Lig Fenerbahçe Hatayspor Erol Bulut
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.