Fenerbahçe forvetlerinin kariyerleri birbirine bağlı!

İki Hollandalı yıldızın kariyeri adeta birbirine bağlı… Janssen, Alkmaar’da yakaladığı büyük çıkış sonrası Hollanda Milli Takımı’nda formasını aldığı Robin van Persie’yi, F.Bahçe’de de kadronun dışında bıraktı.

Vincent Janssen, sadece 2 yıl önce, Almere City'de forma giyen 2. Lig oyuncusuyken AZ Alkmaar'da fırtına gibi esen ve meziyetlerini bir üst lige taşımakta zorlanmayan bir isimdi. Hem sol, hem de sağ ayağıyla gol vuruşları yapabilmesi, topa olan hakimiyeti ve arkadaşlarına servis yapabilme becerisiyle kısa sürede Hollanda'da büyük bir rüzgar yakaladı. Başarısızlıkla sınanan Hollanda Milli Takımı için geleceğin yıldızı olarak gösterilmeye başlandığında formasını teslim aldığı isim Robin van Persie oldu. Alkmaar'daki çıkışıyla sıçradığı İngiltere ekibi Tottenham'da ise işler istediği gibi gitmedi.

NÖBETÇİ GOLCÜ ROLÜNE ISINAMADI

Yakaladığı üstün form grafiğini Tottenham'ın İngiliz yıldızı Harry Kane'in arkasında beklerken kaybeden Janssen, kenardan gelen nöbetçi golcü rolüne hiç ısınamadı. Alkmaar'da bir sezonda rakip filelere 27 gol bırakmayı başaran Hollandalı, Premier Lig'de kenardan geldiği 20 maçta yalnızca 1 kez ağları sarsabildi. Yüksek tempoya uyum sağlamakta güçlük çeken ve Kane'i zorlayamayan Hollandalı'nın, transferin son günlerinde kiralanmaya sıcak bakmaya başlaması Fenerbahçe için fırsat oldu.

AKŞAM İDMANA ÇIKTI

"Bu güzel kulübe geldiğim için çok mutluyum. Benim için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Başarı elde etmek için elimden geleni yapacağım" diyen Janssen, dün önce sağlık kontrolünden geçti, akşam idmana çıktı.

3. TEKLİFE 'EVET' DEDİ

F.Bahçe-Janssen flörtü, Mayıs ayında başladı. Sarı-lacivertlilerin teklifi, Hollandalı oyuncunun 'kiralık gitmek istemiyorum' çıkışıyla kabul görmedi. İkinci temas, Ağustos 20'den sonra oldu. Janssen yine Premier Lig'de kalmak için şansını zorlamayı seçti. Ama sadece Brighton talip oldu. Tottenham, 'Ocak'ta satarım' diye düşünürken, bu kez Janssen 'F.Bahçe'ye gitmek istiyorum' dedi. İngiliz ekibi kiralama bedeli olarak 3.5 milyon Euro isteyince, devreye Janssen girdi ve fiyatında indirime gitmemeleri halinde asla Tottenham'ın istediği kulübe gitmeyeceğini belirtti. Ve oyuncu, 2.5 milyon Euro bedelle 1 yıllığına kiralandı.

ROBİN'E ÇİN BASKISI!

Fenerbahçe'de Janssen'in gelişi ve Elif'in kadroya yazılmasının ardından yabancı sayısı 15'e yükseldi. Bu da bir yabancı futbolcunun, Ocak ayına kadar forma giyemeyeceği anlamına geliyor. Teknik direktör Aykut Kocaman'ın neredeyse Kasım'a kadar faydalanamayacağı Robin van Persie'yi kadronun dışında bıraktığı öğrenildi. Yönetimin, yıllık 5.5 milyon Euro olan maliyetini azaltmak için Çin'e göndermek istediği Robin'i ikna etme çabaları sürüyor. Janssen'in katılımıyla 4-4-2 sistemine geçiş için son parça da tamamlanmış oldu. Aykut Kocaman'ın özellikle alan paylaşımı konusunda en doğru sistem olarak gördüğü bu dizilişe geçmek için çalışmalarını sıklaştıracağı ve uygulamaya geçeceği ifade edildi.

JANSSEN DE KADRODA

Kocaman, imzası henüz kurumayan Hollandalı'yı maç kadrosuna aldı. Avrupa'ya veda eden, Süper Lig'de iki beraberliğin (Göztepe, Trabzon) ardından G.Birliği'ni yenerek moral bulan Fenerbahçe bugün Başakşehir'i konuk edecek. Rakibini yenerek çıkışını sürdürmek isteyen sarı-lacivertliler, Kadıköy'de oynadığı maçlarda Başakşehir'e yenilmedi. 9 karşılaşmanın biri berabere biterken, 8'ini Fenerbahçe kazandı. Yeni transfer Neto'ya ilk 11'de görev vermesi beklenen Kocaman'ın, dün imza atan Janssen'i de 21 kişilik kadroya dahil etti. Orta saha tercihi Josef-Topal ikilisinden yana olacak.

Fenerbahçe forvetlerinin kariyerleri birbirine bağlı! ile ilgili etiketler Fenerbahçe Van Persie janssen kariyer
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.