Fenerbahçe FIFA'ya gidiyor!

Fenerbahçe, Hollanda Milli Takımı'nda sakatlanan Robin van Persie için FIFA'ya gidiyor.

Hollanda'nın 4-0 kaybettiği Fransa maçında sakatlanan yıldız futbolcu, bir kez daha sağlık krizine yol açtı. Diz bağlarında yırtık oluşan Van Persie, teknik heyet ve yönetimin tepkisine yol açtı.

Fenerbahçe heyeti bu duruma tepki gösterirken, yıldız oyuncunun sakat olan omuzunu korumak için bir pozisyonda dizlerine aşırı yüklendiği ve bu nedenle sakatlandığı belirtildi. Fenerbahçe doktorlarının oynamaması gerektiğine dair rapor vermesine rağmen Van Persie'nin, Hollanda Milli Takımı doktorlarına oynamak istediğini belirttiği iddia edilmişti.

Tüm uyarılara ve Fenerbahçe Kulübü sağlık heyetinin Hollanda Milli Takımı doktorlarına gönderdiği raporlara rağmen Van Persie 4-0 kaybettikleri Fransa maçında omuz sakatlığı ile sahaya çıktı. Omuzunun üzerine düşmesi durumunda daha ağır bir sakatlık yaşama tehlikesi olan Hollandalı yıldız bunu önlemek için zaten çok sağlam olmayan dizlerinin üzerine bir pozisyonda aşırı bir yük bindirince grade 2 denilen yırtık meydana geldi.

Bu duruma göre Van Persie 3 hafta sahalardan uzak kalacak. Sarı lacivertli kulüp özellikle hücum anlamında sıkıntı yaşadığı bir dönemde bu sakatlıkla sarsılmış oldu.

FIFA'DAN PARA ALINABİLECEK Mİ?

Futbolcuların milli takımlarda uzun süreli sakatlıklar yaşaması halinde kulüplerin zarara uğramaması için FIFA'nın getirdiği düzenlemelerden Fenerbahçe'nin yararlanıp yararlanamayacağı kesinleşmiş değil. Eğer Robin Van Persie'nin sakatlık süresi 28 günü geçerse FIFA sarı lacivertli kulübe bu 28 günden sonra antrenmana çıkamadığı her gün için 20 bin Euro ödeme yapacak. Ancak şu anda sakatlık 20-25 gün arasında iyileşecekmiş gibi gözüküyor. Bu sakatlığın uzama ihtimaline karşı sarı lacivertliler tazminat alabilmek için şimdiden raporları düzenledi ve Hollanda Milli Takımı'na ve FIFA'ya iletti.

SAKATLIK AÇIKLAMASI

Sakatlanma şekli tepkilere yol açan Robin van Persie, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak sitemde bulundu. Kendisinin onayı alınmadan sakatlığıyla ilgili açıklama yapılmasından dolayı üzüntü duyduğunu söyleyen yıldız oyuncu, dizinde ufak bir problem olduğunu ve yaşadığı sakatlığın tedavi sürecinin ortalama 3 hafta sürdüğünü duyurdu. Golcü futbolcu, sahalara dönmek için sabırsızlandığını belirtti.

Fenerbahçe FIFA'ya gidiyor! ile ilgili etiketler Fenerbahçe FIFA sakatlık Robin Van Persie şikayet
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.