Fenerbahçe Euroleague'de Baskonia deplasmanına çıkıyor...

THY Euroleague'de son şampiyon Fenerbahçe Doğuş Baskonia deplasmanına çıkıyor. Euroleague'nin 10. haftasında Baskonia ile karşılacak Fenerbahçe Doğuş geride kalan 9 müsabakadan 6 galibiyet ve 3 mağlubiyet aldı. Bu sonuçlarla ligde 3. sırada bulunan Fenerbahçe'nin rakibi Baskonia, 4 galibiyet 5 mağlubiyetle 11. sırada bulunuyor. Fenerbahçe , son EuroLeague maçında Khimki Moskova’yı 71-67 mağlup etti. Temsilcimizde James Nunnally 20 sayı, 3 ribaund, 3 asist ve 2 top çalma ile 27 verimlilik puanın ulaştı ve maçın en değerli ismi oldu. Brad Wanamaker da 16 sayı buldu. Fenerbahçe, bu sonuçla birlikte EuroLeague’de dokuzuncu maçlar sonunda altıncı galibiyetini elde etti. Baskonia Fenerbahçe Doğuş maçı ne zaman saat kaçta ve hangi kanalda? Şifresiz mi? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Son şampiyon Fenerbahçe THY Euroleague'de Baskonia deplasmanına çıkıyor. Temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş bu maçtan galibiyetle ayrılarak lig liderliği için iddiasını devam ettirmek istiyor. Fenerbahçe Doğuş, son lig maçında 28 Kasım Salı günü Demir İnşaat Büyükçekmece’yi ağırladı. Obradovic’in öğrencileri, baştan sona üstün götürdüğü mücadeleyi 82-59 kazandı ve sekiz hafta sonunda altıncı galibiyetini aldı. Fenerbahçe’de Nunnally 13, Melih 11, Melli de 10 sayı buldu. Baskonia Vitoria Gasteiz’in kadrosunda Marcelinho Huertas, Jayson Granger, Janis Timma, Tornike Shengelia, Vincent Poirier, Rodrigue Beaubois, Johannes Voigtmann, Matt Janning, Rinalds Malmanis, Luca Vildoza, Illimane Diop, Patricio Garino ve Jordan McRae gibi isimler dikkat çekiyor.Rakibimiz, son olarak, dört ve beş numaralarda şans bulabilen Kevin Jones’u transfer etti. Baskonia Fenerbahçe Doğuş maçı ne zaman saat kaçta ve hangi kanalda? Şifresiz mi? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

obra

ZELJKO OBRADOVİC: "ÇOK İYİ BİR MAÇ OLACAK"

Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 2017-2018 sezonu 10. maçında İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria Gasteiz takımıyla deplasmanda oynayacağı maç öncesinde, Başantrenör Zeljko Obradovic ve oyuncu Brad Wanamaker açıklamalarda bulundu.

Basketbolseverleri için iyi bir maç müjdesi veren Zeljko Obradovic: Basketbolseverler için çok güzel bir karşılaşma olacağını umuyorum. Pedro Martinez’in gelişinden sonra Baskonia iyi oynuyor ve şu anda iyi durumdalar. O nedenle gerçekten çok iyi bir maç bekliyorum. Rakibimiz kaliteli bir takım ve takım olarak oynamayı buluyorlar. Defansif olarak çok agresifler ve hücumda da sayı bulmakta zorlanmıyorlar. Sahayı da iyi koşuyorlar. Baskonia çok iyi bir takım. Şu anda iyi bir durumda olduklarını ve iyi basketbol oynadıklarını söylemek hiç de zor değil. Buesa Arena’da taraftarlar her zaman takımlarını destekliyor ve orada oynamayı seviyorum. EuroLeague’de her karşılaşmada olduğu gibi maçın başından sonuna kadar konsantre olmalı ve kazanmak için iyi bir basketbol oynamalıyız” dedi.

BRAD

Brad Wanamaker ise, “Bizim için büyük bir maç olacak. Rakibimizin evinde iyi oynadığını, özellikle de maçlara iyi giriş yaptığını biliyoruz. Bizim adımıza kilit nokta, mücadelenin başında konsantre bir şekilde giriş yapmak ve onları yavaşlatmaya çalışmak olacak. Oyunu yakın tutmaya ve sonunda da kazanmaya çalışacağız. Rakibimizin orada çok iyi bir atmosfere sahip olduğunu biliyoruz. Orada oynamak hiçbir zaman kolay değildir. Ancak biz, kendi işimizi yapıp mental ve fiziksel olarak hazır olursak her şeyin iyi gideceğini düşünüyorum” diye konuştu.

BASKONİA-FENERBAHÇE DOĞUŞ MAÇI HANGİ KANALDA, SAAT KAÇTA?

Fernando Buesa Arena’da TSİ 22.30’da başlayacak karşılaşma, beIN Sports Haber'den şifresiz yayınlanacak.

fenerbahAe_doAuA

FENERBAHÇE DOĞUŞ’TA SON DURUM

Fenerbahçe Doğuş'ta, son EuroLeague maçında Khimki Moskova’yı 71-67 mağlup etti. Ekibimizde James Nunnally 20 sayı, 3 ribaund, 3 asist ve 2 top çalma ile 27 verimlilik puanın ulaştı ve maçın en değerli ismi oldu. Brad Wanamaker da 16 sayı buldu. Fenerbahçe, bu sonuçla birlikte EuroLeague’de dokuzuncu maçlar sonunda altıncı galibiyetini elde etti.

Fenerbahçe Doğuş, son lig maçında 28 Kasım Salı günü Demir İnşaat Büyükçekmece’yi ağırladı. Obradovic’in öğrencileri, baştan sona üstün götürdüğü mücadeleyi 82-59 kazandı ve sekiz hafta sonunda altıncı galibiyetini aldı. Fenerbahçe’de Nunnally 13, Melih 11, Melli de 10 sayı buldu.

Ekibimiz, EuroLeague’in en yüksek üç sayı yüzdesine sahip takımı (%43.2). Takımımız, potasında maç başına 74.1 sayı görüyor ve EuroLeague’in en iyi ikinci savunma takımı olarak dikkat çekiyor.

Fenerbahçe Doğuş’ta Nikola Kalinic’in tedavisi sürüyor.

sdeafewafaewfare

MAÇ ÖNÜ NOTLARI – FENERBAHÇE DOĞUŞ

Fenerbahçe Doğuş’ta Nikola Kalinic, sakatlığı nedeniyle bu sezon henüz forma giyemedi. Kostas Sloukas, Khimki maçını sakatlığı nedeniyle kaçırdı ancak Demir İnşaat Büyükçekmece maçıyla birlikte formasına tekrar kavuştu. Ali Muhammed ise EuroLeague’de bu sezon ilk kez Khimki mücadelesinde süre aldı.

Zeljko Obradovic, bu sezon ilk beşlerde dokuz farklı oyuncu kullandı. Sadece Jan Vesely her maça ilk beşte başladı.

Ali Muhammed, son on EuroLeague mücadelesinde de en az iki 3 sayılık isabet buldu.

Luigi Datome, son 12 EuroLeague maçında da en az bir 3 sayılık basket kaydetti. Gigi, son 14 serbest atışında da sayı buldu.

Brad Wanamaker, son sekiz EuroLeague mücadelesinde de çift haneli sayılarda skor üretti.

Kostas Sloukas, EuroLeague’de kullandığı son 14 serbest atışta da başarılı oldu.

Luigi Datome %91.38’lik faul yüzdesiyle birlikte EuroLeague tarihinin en iyi beşinci ismi olarak dikkat çekiyor.

Kostas Sloukas, maç başına 6.3 asist ortalamasıyla birlikte bu alanda ligin en iyi üçüncü oyuncusu.

Jason Thompson, EuroLeague’de maç başına 1.1 blok yapıyor ve bu alanda lig beşincisi.

James Nunnally %63.3 üç sayı yüzdesiyle birlikte EuroLeague’in en iyi üç sayılık atış kullanan ismi. Sıralamada Luigi Datome de %51.4 ile üçüncü sırada yer alıyor.

andrea-bargnani-baskonia-vitoria-gasteiz-eb16

BASKONİA VİTORİA GASTEİZ HAKKINDA

Avrupa ve İspanya basketbolunun son dönemine damgasını vuran takımlardan biri olan Baskonia, akıllara “Tau Ceramica” ve “Laboral Kutxa” isimleriyle kazınmıştı. İspanyol temsilcisi, 2016-2017 sezonundan itibaren Baskonia Vitoria Gasteiz ismiyle mücadele ediyor.

Baskonia, 2015-2016 sezonunda harika bir yıl geçirmiş ve sekiz yıllık aranın ardından Final Four oynama başarısı göstermiş ancak Fenerbahçe tarafından Final Four yarı finalinde mağlup edilmişti. 2015-2016 sezonunun sonunda kadrosunda ciddi değişiklikler yaşayan ve aynı zamanda baş antrenör değişikliğine de giden Baskonia, 2016-2017 sezonunda da 17 galibiyet elde ederek Play-off oynama başarısını yineledi ancak bu turda CSKA Moskova engeline takıldı. CSKA, Bask ekibini 3-0 ile geçmeyi bildi. EuroLeague’in en iyi savunmacısı seçilen Adam Hanga önderliğinde iyi bir sezon geçiren Baskonia, Shane Larkin, Johannes Voigtmann ve Rodrigue Beaubois gibi isimlerinden de önemli katkı aldı.

1959 yılında basketbol faaliyetlerine başlayan Baskonia, İspanya Ligi’nde üç, İspanya Kupası’nda dört, İspanya Süper Kupası’nda ise dört kez şampiyon oldu. İspanya Ligi’ni en son 2010 yılında kazanan Baskonia, 1996 yılında da Saporta Kupası’nı müzesine götürdü. Toplamda beş kez Final Four oynama başarısı gösteren Baskonia, özellikle 2000’li yıllarda kurduğu güçlü kadrolarla dikkat çekiyordu.

Tarihi boyunca birçok önemli oyuncuya forma veren Baskonia’nın, yakın döneme damga vurmuş unutulmaz isimleri arasında Luis Scola, Jose Calderon, Arvydas Macijauskas, Tiago Splitter, Pablo Prigioni, Andres Nocioni, Walter Herrmann, Fabricio Oberto, Pete Mickael, Saulius Stombergas, Fernando San Emeterio, Jorge Garbajosa ve Igor Rakocevic sayılabilir.

BASKONİA VİTORİA GASTEİZ’DE SON DURUM

Baskonia Vitoria Gasteiz’in kadrosunda Marcelinho Huertas, Jayson Granger, Janis Timma, Tornike Shengelia, Vincent Poirier, Rodrigue Beaubois, Johannes Voigtmann, Matt Janning, Rinalds Malmanis, Luca Vildoza, Illimane Diop, Patricio Garino ve Jordan McRae gibi isimler dikkat çekiyor.Rakibimiz, son olarak, dört ve beş numaralarda şans bulabilen Kevin Jones’u transfer etti.

Baskonia’da Jordan McRae, Illimane Diop ve Patricio Garino’nun sakatlıkları bulunuyor.

Rakibimiz, bu sezon EuroLeague’de oynadığı dokuz maçta dört galibiyet elde etti. Baskonia, ilk dört maçında galibiyetle tanışamadı. Başantrenörlük pozisyonunda değişikliğe giden ve Pablo Prigioni’nin yerine, geçtiğimiz yıl Valencia’yı İspanya Ligi şampiyonu yapan Pedro Martinez’i getiren Baskonia, bu tarihten sonra oynadığı beş EuroLeague müsabakasında dört kez kazandı. Bu müsabakalar arasında özellikle Panathinaikos (85-84) ve Real Madrid (105-75) galibiyetleri dikkat çekti.

Baskonia, son iki EuroLeague maçını deplasmanda oynadı. Rakibimiz, Zalgiris’i Kaunas’ta 97-77 ve Kızılyıldız’ı Belgrad’da 85-81 ile geçti. Kızılyıldız mücadelesinde Voigtmann 17, Shengelia 16, Timma da 15 sayı buldu.

Pedro Martinez’in öğrencileri, İspanya Ligi ACB’de bu sezon çıktığı dokuz maçın beşini kazandı. Rakibimiz, İspanya Ligi’nde de üç maçlık bir galibiyet serisi yakalarken, son müsabakasında San Pablo Burgos’u deplasmanda 100-76 yendi. Bu mücadelede Shengelia 18, Timma 17, Voigtmann 15 sayı üretti.

baskoinasfeawefr

MAÇ ÖNÜ NOTLARI – BASKONİA

Baskonia’nın ilk beşinde bu sezon 10 farklı oyuncu görev aldı. Yalnızca Janis Timma ve Jayson Granger tüm maçlara ilk beşte başladı.

Jayson Granger, son yedi EuroLeague mücadelesinde de en az bir 3 sayı isabeti buldu.

Matt Janning, EuroLeague’de kullandığı son 19 serbest atışta da isabet kaydetti. Janning, son beş EuroLeague müsabakasında da en az iki 3 sayı isabeti buldu

Rodrigue Beaubois son altı EuroLeague karşılaşmasında da en az bir 3 sayı isabeti kaydetti.

Jayson Granger bu sezon EuroLeague’de maç başına 6.0 asist yapıyor ve sıralamada dördüncü sırada bulunuyor.

Johannes Voigtmann %74.2 iki sayı isabet yüzdesiyle birlikte EuroLeague’de ilk sırada yer alıyor.

Rodrigue Beaubois ortalama 2.4 üç sayı isabetiyle birlikte EuroLeague’de maç başına en çok 3 sayı isabeti bulan üçüncü isim olarak dikkat çekiyor.

TAKIM İSTATİSTİKLERİ – HÜCUM (BASKONİA - FENERBAHÇE DOĞUŞ)

Sayı: 81.0 – 79.6

Toplam Ribaund: 32.7 – 32.7
Hücum Ribaundu: 9.2 – 9.3

Savunma Ribaundu: 23.4 – 23.3

Asist: 18.8 – 19.3

Top Çalma: 5.0 – 5.3

Blok: 2.9 – 3.8

2 Sayı Yüzdesi: %53.8 - %54.3

3 Sayı Yüzdesi: %40.4 - %43.3

SA Yüzdesi: %77.6 - %78.4

Verimlilik: 89.4 – 93.1

TAKIM İSTATİSTİKLERİ – SAVUNMA (BASKONİA - FENERBAHÇE DOĞUŞ)

Sayı: 79.4 – 74.1

Toplam Ribaund: 34.1 – 30.2
Hücum Ribaundu: 10.3 – 10.9

Savunma Ribaundu: 23.8 – 19.3

Asist: 18.4 – 16.0

Top Çalma: 5.4 – 7.4

Blok: 3.1 – 2.7

2 Sayı Yüzdesi: %53.0 - %51.2

3 Sayı Yüzdesi: %34.6 - %34.4

SA Yüzdesi: %75.7 - %77.7

Verimlilik: 90.4 – 77.4

İSTATİSTİK LİDERLERİ (BASKONİA - FENERBAHÇE DOĞUŞ)

Sayı: Beaubois 14.0, Shengelia 13.9, Granger 11.6 / Vesely 14.2, Wanamaker 13.0, Datome 12.7

Ribaund: Shengelia 5.8 / Thompson 5.2, Melli 5.1

Asist: Granger 6.0, Huertas 3.0 / Sloukas 6.3, Wanamaker 4.9

Top Çalma: Timma 1.1 / Wanamaker 1.1, Vesely 1.0

Blok: Diop 0.6 / Thompson 1.1, Datome 0.8, Vesely 0.7

Verimlilik: Shengelia 15.6, Granger 14.7, Beaubois 13.0 / Vesely 16.3, Sloukas 15.1, Wanamaker 14.7

GEÇMİŞ KARŞILAŞMALAR

Fenerbahçe Doğuş, rakibiyle EuroLeague sahnesinde 2000 yılından bugüne dek 15 kez karşılaştı ve bu mücadelelerde dört kez galip geldi.

Takımımız, rakibini 2016 Final Four yarı finalinde bir uzatma bölümü sonunda 88-77 ile geçmiş ve finale yükselmişti. Geçtiğimiz yıl oynanan iki mücadelede ise gülen taraf Baskonia oldu.

2016-17 Fenerbahçe 74 – 79 Baskonia Vitoria Gasteiz

2016-17 Baskonia Vitoria Gasteiz 86 – 52 Fenerbahçe

2015-16 Fenerbahçe 88 – 77 Laboral Kutxa Vitoria Gasteiz

2014-15 Laboral Kutxa Vitoria 93 – 76 Fenerbahçe Ülker

2014-15 Fenerbahce Ulker 91 – 90 Laboral Kutxa Vitoria

2013-14 Laboral Kutxa Vitoria 95 – 73 Fenerbahçe Ülker

2013-14 Fenerbahçe Ülker 98 – 64 Laboral Kutxa Vitoria

2012-13 Laboral Kutxa Vitoria 87 – 67 Fenerbahçe Ülker

2012-13 Fenerbahce Ülker 75 – 97 Laboral Kutxa Vitoria

2011-12 Caja Laboral 90 - 85 Fenerbahçe Ülker

2011-12 Fenerbahçe Ülker 66 – 69 Caja Laboral

2008-09 Fenerbahce Ülker 69 – 81 Tau Ceramica

2008-09 Tau Ceramica 80 – 70 Fenerbahçe Ülker

2007-08 Fenerbahçe Ülker 75 – 59 Tau Ceramica

2007-08 Tau Ceramica 103 – 84 Fenerbahce Ülker

Fenerbahçe Euroleague'de Baskonia deplasmanına çıkıyor... ile ilgili etiketler Fenerbahçe baskonia THY Euroleague maçı ne zaman şifresiz mi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.