Beşiktaş derbide Fenerbahçe'yi devirdi, 15 yıllık hasrete son verdi

Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş, Kadıköy'de kozlarını paylaştı. Siyah-Beyazlılar tam 15 yıldır deplasmanda yenemediği ezeli rakibini 4-3 mağlup ederek seriyi bozdu. Vincent Aboubakar'ın 2 golle yıldızlaştığı maçta Beşiktaş 50. dakikadan sonrasını 10 kişi oynadı.

Beşiktaş ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 15 yıl sonra Kadıköy'de mağlup etmeyi başardı. Süper Lig'in 10. haftasında Sarı-Lacivertliler'e konuk olan Kartal, zorlu deplasmandan 3-4 galip ayrılarak "şampiyonluk iddiası"nı ortaya koydu.

Siyah-Beyazlılar'a Kadıköy'de galibiyeti getiren golleri Vincent Aboubakar (2), Necip Uysal ve Fabrice N'Sakala attı. Fenerbahçe'nin golleri ise Papiss Cisse ve Ozan Tufan (2)'dan geldi. Beşiktaş, Fenerbahçe'yi Kadıköy'de en son 17 Nisan 2005 tarihinde aldığı 4-3'lük skorla yenebilmişti.

Medipol Başakşehir'den sonra Fenerbahçe'yi de mağlup etmeyi başaran Beşiktaş puanını 16'ya yükseltirken Fenerbahçe 20 puanda kaldı. Kartal 11. haftada Kasımpaşa'yı ağırlayacak. Sarı-Lacivertliler ise Denizlispor'un konuğu...

Beşiktaş derbide Fenerbahçe'yi devirdi, 15 yıllık hasrete son verdi

Son iç saha maçında Konyaspor şoku yaşayan ancak ardından G.Birliği'ne deplasmanda gol yağdıran Fenerbahçe, ezeli rakibi karşısında 16 maçtır sürdürdüğü iç saha yenilmezlik serisini kaybetti. Sarı-Lacivertliler evinde üst üste 2. yenilgisini yaşayarak zirve yarışında yara aldı.

Teknik direktör Erol Bulut maçtan önce yaptığı açıklamada, "Beşiktaş geçen hafta önemli bir galibiyet aldı. Bizim de gidişatımız iyi. Geçen hafta kazandık. Onu devam ettirmek istiyoruz. İstediğimiz 3 puanı alıp yolumuza devam ederiz inşallah" demişti. Başarılı çalıştırıcı derbide şu 11'i sahaya sürdü: Altay, Gökhan, Lemos, Tisserand, Novak, Sosa, Gustavo, Ozan, Pelkas, Perotti, Cisse

Bulut, sakatlığı sebebiyle Gençlerbirliği maçında forma giyemeyen Gökhan Gönül'ü yeniden kadrosuna dahil ederken, savunma hattından Serdar Aziz'i yedeğe çekti. Orta sahada Mert Hakan Yandaş'ı da yedek oturtan Bulut, bu oyuncunun yerine Ozan Tufan'ı ilk 11'de sahaya sürdü.

Beşiktaş cephesinde ise şampiyonluk adayı olduğunu kanıtlama motivasyonu hakimdi. Hafta içi hem başkan Ahmet Nur Çebi hemde teknik direktör Sergen Yalçın, "Fener'i deplasmanda yenip yarışın içinde olduğumuzu, rakibin erkenden şampiyon ilan edilmesinin bir algı olduğunu göstermek istiyoruz" minvalinde açıklamalar yapmıştı.

BEŞİKTAŞ: Utku, Rosier, Necip, Montero, Rıdvan, Josef, Atiba, Mensah, Ghezzal, Larin, Aboubakar

BEŞİKTAŞ DEPLASMAN TRİBÜNÜ
BEŞİKTAŞ DEPLASMAN TRİBÜNÜ

Beşiktaşlı futbolcular ısınmak için sahaya çıktıklarında deplasman tribününe giderek sembolik olarak taraftarı selamladı. Siyah beyazlı taraftarlar, deplasman tribününe hayatını kaybeden taraftarların koydu

VİNCENT ABOUBAKAR ATMAYA DEVAM EDİYOR

Dk. 4 GOL! Maça Fenerbahçe hızlı başladı, golü Beşiktaş buldu. Cyle Larin'in pasını iyi kontrol eden Vincent Aboubakar, ceza sahası hafif sol çaprazdan nefis vurdu topu tavana astı: 0-1. Başakşehir maçında da gol atan Kamerunlu yıldız bu sezon Siyah Beyazlılar'ın en erken golüne imza attı.

Dk. 20 GOL! Altay kale vuruşunu kullandı, Cisse-Montero arasındaki hava topu mücadelesini İspanyol stoper kazandı. Üç pasta rakip kaleye gelen Siyah-Beyazlılar, Rachid Ghezzal'ın ortasında bomboş yükselen Vincent Aboubakar'ın kafa golüyle skoru 0-2 yaptı. Fenerbahçe cephesi Montero'nun faul yaptığı iddia etse de Tugay Kaan Numanoğlu pozisyon temiz dedi ve Kartal farkı 2'ye çıkardı. 

Beşiktaş derbide Fenerbahçe'yi devirdi, 15 yıllık hasrete son verdi - Resim : 3

Fenerbahçe bu sezon ligde ilk kez bir maçın ilk yarısında 2 gol yedi.

Dk. 34 GOL! Jose Sosa'nın kullandığı duran topa gerilerden gelen Marcel Tisserand iyi yükselip kafayı vurdu, pozisyonu iyi takip eden Papis Cisse arka direkte tamamladı ve Fenerbahçe farkı 1'e indirdi: 1-2.

PEROTTİ  SAKATLANDI

DK. 37 ZORUNLU DEĞİŞİKLİK Diego Perotti'nin yerine Caner Erkin oyunda

Dk. 50 KIRMIZI! Cyle Larin 2. sarı karttan kırmızı kart gördü. Beşiktaş 10 kişi... 

Dk. 53 GOL! 10 kişi kalan Beşiktaş Necip Uysal'la skoru 1-3'e getirdi. Josef de Souza'nın arka direğe doldurduğu topu kafayla ağlara gönderen Necip farkı yeniden 2'ye çıkardı. Welinton'un yokluğunda stoper oynayan joker futbolcu gol sevincinde, 16 yıl önce Kadıköy'de elde edilen galibyette gol atan Koray Avcı'nın gol sevincinin aynısını yaptı.

Dk. 68 GOL! Kadıköy'deki son Beşiktaş derbisinde de gol atan Ozan Tufan, skoru 2-3'e getirdi. Fenerbahçe'nin son 4 maçında milli yıldızdan 3 gol, 1 asist...

Beşiktaş derbide Fenerbahçe'yi devirdi, 15 yıllık hasrete son verdi - Resim : 4

Dk. 70 HAMLE Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Necip Uysal'ın yerine Welinton'u, Mensah'ın yerine de N'Koudou'yu oyuna aldı. Fenerbahçe Teknik Direktörü ise hamlelerini daha erken yapmıştı. Bulut, 2. yarıya başlarken Cisse-Ademi, Sosa-Mert Hakan değişiklikleri yaptı. Bulut'un 4. hamlesi ise 64'teki Novak-Ferdi değişikliği oldu.

DK. 88 GOL! Kevin N'Koudou sağ taraftan ortaladı, arka direkte Fabrice N'Sakala ayak koydu ve topu ağlarla buluşturdu: 2-4. Fenerbahçe beraberlik golünü ararken kalesinde 4. golü gördü.

Dk. 90+4 PENALTI Thiam'ın şutunde top Welinton'un eline çarptı, VAR kontrolü sonra hakem Numanoğlu penaltı dedi.

Dk 90+7 GOL! Ozan Tufan penaltı vuruşunu gole çevirdi ve maç 3-4 bitti. 15 yıl sonra Beşiktaş ezeli rakibini aynı skorla mağlup etti.

Beşiktaş derbide Fenerbahçe'yi devirdi, 15 yıllık hasrete son verdi ile ilgili etiketler Fenerbahçe Beşiktaş Erol Bulut Sergen Yalçın
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.