Fenerbahçe Beko'dan Euroleague yönetimine ültimatom... Hakem hataları devam ediyor

Bu sezon Panathinaikos, Barcelona ve Real Madrid maçlarında inanılmaz hakem hatalarıyla karşılaşan Fenerbahçe Beko, Euroleague yönetimini sert bir dille eleştirdi... Sarı-Lacivertliler'den yapılan açıklamada, "EuroLeague hakemleri tarafından uygulanan standartlarla çelişecek şekilde alınmıştır" dendi.

THY Euroleague'in 6. haftasında Barcelona'yı ağırlayan Fenerbahçe Beko, Ataşehir'de son saniye basketiyle 74-76 mağlup olarak 2 galibiyette kaldı. Katalan devi ise oynadığı 6 maçın 6'sını da kazanmayı başardı.

Sarı-Lacivertliler'in Sırp koçu Aleksandar Djordjevic, maçın basın toplantısında "Şu ana kadar oynadığımız maçlar arasında kazanılacak biri varsa, o bu müsabakaydı. Muhteşem bir taraftarın önündeydik ve biz de kazanmayı gerçekten hak ettik" dedi.

Maç içinde daha soğukkanlı olmaları gerektiğine dikkati çeken Djordjevic, "Çok iyi başladık ama ikinci çeyrekte Barcelona bizi yakaladı. Üçüncü çeyrekte istemediğimiz şekilde hızlı ataklar yedik. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Bundan sonra her maçta tüm toplar için savaşmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"TARAFTARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEĞİZ" 

Djordjevic, bu tarz yenilgilerin takım karakterini daha da güçlendireceğine inandığını belirterek, şu görüşlerini aktardı:

"Savunmada ve hücumda daha doğru kararlar vermemiz gerekiyor. Doğru yoldayız. Yarın tekrar deplasmana gidiyoruz. Enerji ve cesaretle devam etmemiz gerekiyor. Taraftarlara teşekkür etmek istiyorum. Onların desteğini hissediyoruz. Minnettarız. Umarım onların yüzünü tekrar güldürmeyi başaracağız. Marco Guduric sakatlıktan yeni döndü ve çok çalışıyor. Öz güveni geri geldi. Jan Vesely gerçek bir liderdi. Her alanda inanılmaz katkısı oldu."

Fenerbahçe Beko'dan Euroleague yönetimine ültimatom... Hakem hataları devam ediyor

YÖNETİMDEN EUROLEAGUE'E ULTİMATOM

Hakem hatalarından canı yanmaya devam eden Sarı-Lacivertliler, maçın ardından THY Euroleague yönetimine karşı ultimatom gibi bir açıklama paylaştı:

"Fenerbahçe Beko, 2006-2007 sezonundan bu yana mücadele ettiğimiz ve A lisansı sahibi takımlardan biri olduğumuz Turkish Airlines EuroLeague’de, organizasyonun marka değerine her daim en yüksek önemi göstermiştir. Bu prensibimiz, bizler için kabullenilmesi en zor hakem kararlarıyla belirlenen maçlardan sonra dahi değişmemiş ve EuroLeague organizasyonunun bütünlüğü gözetilerek hareket edilmiştir.

Ancak 2021-22 sezonunun başından bu yana şahit olduğumuz, artarak devam eden ve tüm basketbol kamuoyunun da tanıklık ettiği üzere kabul edilemez bir hal alan hakem hataları, Kulübümüzün bu konuda sessiz kalmasını imkansız hale getirmiştir.

Yakın geçmişte oynadığımız üç karşılaşmada; 7 Ekim tarihinde oynanan Panathinaikos, 21 Ekim tarihinde oynanan Real Madrid ve son olarak 26 Ekim tarihinde oynanan Barcelona mücadelelerinde, fazlasıyla tartışılabilecek kararlar kazananı belirlemiştir. Bu kararların büyük çoğunluğu, maçların en kritik anlarında, mücadelelerin akışını ve maçın kimyasını değiştirecek şekilde verilmiş, daha önce tanıklık etmediğimiz birçok sportmenlik dışı faul kararını içermiştir. Üstelik bu kararlar, önceki karşılaşmalarda yine EuroLeague hakemleri tarafından uygulanan standartlarla çelişecek şekilde alınmıştır.

Aynı zamanda, geçmiş dönemde yapılan benzer hakem hatalarında, EuroLeague tarafından da durumun kabul edildiği ve mağduriyet yaşayan kulüplerden resmi olarak özür dilendiği de tarafımızca bilinmektedir.

Bu ana dek sükunetimizi ve duruşumuzu korumamıza rağmen, yaşanan son olaylardan sonra bu tavrımızı sürdürmemiz imkansız hale gelmiştir. Kulübümüz, köklü bir geçmişe sahip olduğu ve önemli yatırımlar yaptığı erkek basketbolda, Türk basketbolunun varlığı ve güçlü sponsorlarıyla en önemli paydaşlarından biri olduğuna inandığımız Turkish Airlines EuroLeague’in en değerli ortaklarından biridir ve hakem yönetimlerinin adil olmayan bu etkisini hiçbir şekilde kabul etmemektedir."

Fenerbahçe Beko'dan Euroleague yönetimine ültimatom... Hakem hataları devam ediyor ile ilgili etiketler Fenerbahçe Beko Barcelona THY Euroleague Aleksandar Djordjevic
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.