Fenerbahçe Beko'dan bir Bobby Dixon geçti... 36 yaşındaki guardla yollar ayrıldı

Fenerbahçe Beko'da Bobby Dixon'la yollar ayrıldı... 6 sezondur Sarı-Lacivertli formayı giyen 36 yaşındaki guard için "Bu süreçte elde ettiğimiz tarihi başarıların en önemli mimarlarından biri olan Ali Muhammed ile yollarımız ayrılmıştır" denildi.

2015 yazında transfer olduğu F.Bahçe Beko'da 6 sezon forma giyen ve 2 kez THY Euroleague finali oynayıp, bir şampiyonluk yaşayan Bobby Dixon, Sarı-Lacivertli kulübe veda etti. Bu yaz sözleşmesi sona eren 36 yaşındaki Amerikalı guardla yollar ayrıldı.

2015 yılının Haziran ayında Türk vatandaşlığına geçen ve Ali Muhammed ismini alan Dixon, A Milli Takım formasıyla EuroBasket 2015'te mücadele etmiş ve maç başına 15.0 sayı, 4.2 ribaund ve 4.8 asist ortalamalarıyla oynamıştı.

Sarı-lacivertliler'den yapılan açıklamada, "2015-16 sezonundan bu yana formamızı giyen ve bu süreçte elde ettiğimiz tarihi başarıların en önemli mimarlarından biri olan Ali Muhammed ile yollarımız ayrılmıştır" denildi.

SAVAŞÇI RUHU ASLA UNUTULMAYACAK

Bobby Dixon'un çok çalışmanın örneği olduğuna yer verilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Başarılı sporcumuz, her fırsatta gururla taşıdığını dile getirdiği milli takımımızın formasıyla da ülke basketbolumuza silinmez izler bırakmıştır. Zorlu maçların ve kritik anların korkusuzca sorumluluk alan ismi olan Ali Muhammed'i ve onun parkede temsil ettiği savaşçı ruhu asla unutmayacak; ismini, onun katkılarıyla zenginleşen sarı mirasımız içerisinde yaşatmaya devam edeceğiz. Fenerbahçe basketbolunun unutulmazları arasında yerini alan Ali Muhammed'e, kulübümüze yaptığı katkılardan dolayı teşekkür eder, kariyerinin geri kalan bölümünde kendisine sonsuz başarılar dileriz."

PINAR KARŞIYAKA'YI ŞAMPİYON YAPTI

Türkiye kariyerine 2012 yazında Pınar Karşıyaka'ya transfer olarak başlayan Bobby Dixon, İzmir ekibini 2014-15 sezonunda şampiyon yapmıştı. Kaf Kaf o sezon yarı finalde F.Bahçe Ülker'i 3-1 ile geçti. Dixon bu seriyi 19.2 sayı, 4.2 ribaund ve 4.5 asistle tamamladı.

Final serisinde Pınar Karşıyaka, Anadolu Efes'i 4-1 ile eleyerek şampiyon olurken Dixon, final serisini 21 sayı, 3.8 ribaund ve 4 asist ortalamalarıyla noktalayarak final serisinin En Değerli Oyuncusu seçildi.

Fenerbahçe Beko'dan bir Bobby Dixon geçti... 36 yaşındaki guardla yollar ayrıldı

Fenerbahçe Beko'dan bir Bobby Dixon geçti... 36 yaşındaki guardla yollar ayrıldı ile ilgili etiketler Fenerbahçe Beko bobby dixon THY Euroleague
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.