Fenerbahçe Beko'da beklenen ayrılık... Igor Kokoskov dönemi sona erdi

Takımın başına Jason Kidd'i getiren Dallas Mavericks, koç ekibinde Igor Kokoskov'u da görmek istiyor. Fenerbahçe Beko'yla sözleşmesi devam eden Sloven antrenör Sarı-Lacivertli kulübe para kazandırarak NBA'e geri dönüyor. Konuyla ilgili ilk resmi açıklama Sertaç Komsuoğlu'ndan geldi.

Fenerbahçe Beko'da 1 sezon çalışan Sloven koç Igor Kokoskov, NBA'e geri dönüyor. Sarı-LAcivertliler yolların ayrıldığını resmen açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada Sloven koça NBA'de başarılar dilendi:

"2020-2021 sezonunda Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın başantrenörlüğünü yapan Igor Kokoskov ile yollarımız ayrılmıştır.

Bilindiği üzere Takımımız, 2021-2022 sezonu kadro yapılanmasına oldukça erken bir tarihte başlamış, birçok önemli transfere imza atarak kadrosunun büyük bölümünü haziran ayı sonlanmadan tamamlamıştır.

Yönetim Kurulumuz, Takımımızın yeni sezona dair tüm kadro çalışmalarını kulübümüzle sözleşmesi 2022-2023 sezonunun sonuna dek devam eden antrenörümüz Igor Kokoskov ile uyumlu şekilde, kendisinin tercihlerine göre yürütmüş; kamp programı ve hazırlık maçları dahil olmak üzere tüm yeni sezon hazırlıkları da Takımımızın ihtiyaçları doğrultusunda yine koçumuzun isteklerine göre şekillendirmiştir.

Kamuoyunda da yer aldığı şekilde Kulübümüze kısa bir süre önce, koçumuzun NBA takımlarından Dallas Mavericks’in teknik ekibine katılması yönündeki talep iletilmiştir.

Koçumuzla yapılan görüşmelerde kendisi, ailevi nedenler ve NBA’e dönme görüşü doğrultusunda bu teklife sıcak baktığını; Amerika’da çalışma isteğini şube yönetimimize iletmiştir.

Kulübümüz, bu noktada Igor Kokoskov’un ayrılma isteğine saygı göstermiştir.

Igor Kokoskov’a, Takımımıza yaptığı katkıları için teşekkür ediyor, kariyerinin yeni döneminde başarılar diliyoruz.

Erkek basketbolda Avrupa’nın en önemli markalarından biri haline gelen Fenerbahçe Beko, 2021-2022 sezonunda da yoluna emin adımlarla devam edecek ve Takımımızın yeni sezon teknik ekip yapılanması en kısa sürede netleştirilerek taraftarlarımızla paylaşılacaktır."

LUKA DONCİC'LE YENİDEN BİR ARAYA GELİYOR

Luka Doncic'in takımı Dallas Mavericks'ten yardımcı antrenörlük teklifi alan 49 yaşındaki çalıştırıcı Sarı-Lacivertli takıma veda hazırlığında... Konuyla ilgili ilk resmi açıklama yönetici Sertaç Komşuoğlu'ndan gelmişti. 

Fenerbahçe'nin basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Sertaç Komsuoğlu, Amerikan medyasında çıkan haberleri doğrulayarak şunları söyledi:

"Değerli taraftarlarımız;

Erkek Basketbol Takımımızın Başantrenörü Igor Kokoskov'a NBA takımlarından Dallas Mavericks'in ilgisine yönelik bir takım haberler birkaç gün önce bazı basın organlarında yer almış ve ardından, Dallas Mavericks yetkilileri kulübümüzle bu konuda irtibata geçmiştir.

Bilinmesini isteriz ki; bu süreçteki tek önceliğimiz kulübümüzün menfaatleridir ve tüm adımlarımız bu prensibe göre atılmaktadır.

Konuyla ilgili değerlendirmeler kulübümüz tarafından yapılmaktadır ve gerekli açıklamalar en kısa sürede yapılacaktır."

Daha önce Los Angeles Clippers, Detroit Pistons, Phoenix Suns, Cleveland Caveliers, Orlando Magic, Utah Jazz ve Sacramento Kings'te yardımcı antrenörlük ve 2018-19 sezonunda Phoenix Suns'ta başantrenörlük yapan Kokoskov, süper yıldız Luka Doncic ile yeniden bir araya gelmiş olacak. F.Bahçe Beko ile sözleşmesi bulunan Solven basketbol adamını alabilmek için Mavericks'in bir miktar ödeme yapması gerekecek.

Fenerbahçe Beko'da beklenen ayrılık... Igor Kokoskov dönemi sona erdi

Fenerbahçe Beko'da beklenen ayrılık... Igor Kokoskov dönemi sona erdi ile ilgili etiketler Fenerbahçe Beko Dallas Mavericks Igor Kokoskov Sertaç Komsuoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.