Fenerbahçe Beko'yu deplasmanda yenen Pınar Karşıyaka saha avantajını kaptı

NG Basketbol Süper Ligi yarı final serisi 2. maçında Fenerbahçe Beko'ya konuk olan Pınar Karşıyaka, baştan sona önde götürdüğü maçı 71-80 mağlup etti. İzmir'in Yeşil-Kırmızılı ekibi seride durumu 1-1'e getirdi.

ING Basketbol Süper Ligi yarı final serisi 2. maçında Fenerbahçe Beko ile Pınar Karşıyaka karşı karşıya geldi. İlk maçı 83-79 kazanan ve seride 1-0 öne geçen Sarı-Lacivertliler, Fransız yıldızı Nando de Colo'nun forma giyemediği maçta rakibine mağlup olmaktan kurtulamadı: 71-80

Kritik bir galibiyet elde eden Ufuk SArıca'nın Pıınar Karşıyaka'sı, seride durumu 1-1'e getirdi ve saha avantajını ele geçirdi. 5 maç üzerinden oynanacak serinin 3'üncü ve 4. maçları İzmir'de oynanacak.

Fenerbahçe altyapısından yeşiten milli forvet Metecan Birsen, hiç kaçırmadan 19 sayı üretti. 7 ribaund ve 4 asistlik bir katkı sağlayan Metecan, maça damgasını vurdu. Amerikalı uzun Raymar Morgan ise 10'da 9'la 19 sayı üretti.

Normal sezonun 30 maçta 22 galibiyetle 2. sırada tamamlayan Igor Kokoskov'un takımı THY Euroleague'de ise play-off'ta CSKA'ya elenip 6 yıl sonra Final-Four'u kaçırmıştı. Ligde tek düşüncesi şampiyonluk olan Fenerbahçe Beko, 2. maçı da kazanıp finale bir adım daha yaklaşmak istiyordu.

Play-off'a 21 galibiyetle 3. sıradan giren Ufuk Sarıca'nın Pınar Karşıyaka'sı ise çeyrek final serisinde Türk Telekom'u 2-1'le geçmişti. İzmir ekibi ilk maçta zor anlar yaşattığı F.Bahçe'yi bu kez mağlup edip evine 1-1'le dönmek istiyordu. 

Son olarak 2014 yılında yine Ufuk Sarıca'yla şampiyonluk yaşan Ege temsilcisi, bu sezon FIBA Şampiyonlar Ligi'nde final oynamış ancak İspanya'nın San Pablo Burgos takımına kıl payı mağlup olmuştu.

Fenerbahçe Beko'yu deplasmanda yenen Pınar Karşıyaka saha avantajını kaptı

Fenerbahçe Beko'yu deplasmanda yenen Pınar Karşıyaka saha avantajını kaptı ile ilgili etiketler Fenerbahçe Beko pınar karşıyaka Metecan Birsen Ufuk Sarıca
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.