Fenerbahçe Beko, Maccabi'yi de yendi

Sezonun ilk maçı hariç Turkish Airlines Euroleague'de kötü bir sezon başlangıcı yapan ve ardı ardına aldığı yenilgilerle son sıralara kadar düşen Fenerbahçe Beko, Guduriç'in gelişinin ardından hiç kaybetmedi. 22. haftası oynanan Euroleague'nin son 6 maçında bileği bükülmeyen Fenerbahçe Beko, 7. maçında da İsrail ekibini 82 - 75 mağlup ederek galibiyet sayısını 12'ye yükseltti. Sayı yükünü Vesely, De Colo ve Pierre'nin çektiği sarı lacivertlilerde 9 oyuncu skora katkı verdi.

Basketbolda Turkish Airlines Euroleague'in 22. haftasında Fenerbahçe Beko, sahasında İsrail temsilcisi Maccabi Playtika'yı 82-75 yenerek üst üste 7. maçını da kazanmayı bildi. 

Sarı-lacivertli takım, organizasyondaki 12. galibiyetini alırken, konuk ekip ise 12. kez sahadan mağlup ayrıldı.

Karşılaşma dengeli bir oyunla başladı. Fenerbahçe Beko, pota altından skor üretirken Maccabi Playtika, Bender'in isabetli dış atışlarıyla sayıya gitti. Maçın ilk 3 dakikası 8-8 eşitlikle tamamlandı.

Topu iyi paylaşan ev sahibi takım, hızlı hücumlarla etkili olan rakibine aynı şekilde cevap verdi. Çeyreğin sonlarına doğru top kayıpları yapan Fenerbahçe Beko, hücumda da ritmini yitirdi. İsrail temsilcisi, ilk periyodu 21-17 önde bitirdi.

Fenerbahçe Beko, Maccabi'yi de yendi

İkinci çeyreğe Vesely ve Brown'ın etkili oyunuyla başlayan Fenerbahçe Beko, 13-0'lık seri yakalayarak 14. dakikada skoru 30-21'e taşıdı.

Ev sahibi takım, periyodun orta bölümünde savunmada rakibine karşılık vermekte zorlanınca bu kez Maccabi Playtika, hızlı hücumlarla sayılar buldu. Konuk ekip bu sayede 17. dakikada farkı 3 sayıya indirdi: 30-27.

İsrail temsilcisi, Bryant ile üç sayı çizgisinin gerisinden son saniyede isabet kaydetse de Fenerbahçe Beko, soyunma odasına 36-35 önde girmeyi bildi.

Fenerbahçe Beko, Maccabi'yi de yendi - Resim : 2

Fenerbahçe Beko, ikinci yarıya da iyi bir giriş yaptı. Guduric, Ulanovas ve De Colo ile peş peşe basketler bulan ev sahibi takım, 23. dakikanın başında farkı yeniden 7 sayıya çıkardı: 44-37.

Maccabi Playtika, Bryant ve Wilbekin'in arka arkaya bulduğu üç sayılık isabetlerle 1 dakika sonra oyunda dengeyi sağladı: 46-46.

Başa baş giden mücadelede pota altını iyi kullanan ve çeyreğin son saniyelerinde Guduric'le arka arkaya basketler bulan Fenerbahçe Beko, final periyoduna 7 sayı farkla 60-53 üstün gitti.

Fenerbahçe Beko, Maccabi'yi de yendi - Resim : 3

Son çeyreğe de oyunun hem hücum hem de savunma yönünde iyi başlayan Fenerbahçe Beko, 33. dakikada farkı çift hanelere yükseltti: 67-56.

Wilbekin ve Bryant ile sayılar bulan Maccabi Playtika'nın farkı kapatmasına izin vermeyen sarı-lacivertliler, Pierre'in hücumdaki etkili performansıyla üstünlüğünü korudu: 75-66.

Son bölüm oldukça çekişmeli geçerken rakibine kolay sayı şansı vermeyen Fenerbahçe Beko, karşılaşmayı 82-75 önde bitirmeyi bildi.

Fenerbahçe Beko, Maccabi'yi de yendi - Resim : 4

Fenerbahçe Beko'nun yeni transferi Kyle O'Quinn de, sarı-lacivertli formayla Maccabi Playtika karşılaşmasında ilk kez süre aldı.

Fenerbahçe Beko, Maccabi'yi de yendi - Resim : 5

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik

Hakemler: Robert Lottermoser (Almanya), Milan Nedovic (Slovenya), Milos Koljensic (Karadağ)

Fenerbahçe Beko: De Colo 16, Guduric 11, Ulanovas 2, Ahmet Düverioğlu 2, Vesely 18, Brown 7, Melih Mahmutoğlu 8, O'Quinn, Pierre 15, Eddie 3

Maccabi Playtika: Bryant 18, Wilbekin 15, Caloiaro 2, Hunter 4, Bender 7, Jones, Dorsey 9, Dibartolomeo 8, Blayzer 3, Zizic 4, Zoosman 5

1. Periyot: 17-21

Devre: 36-35

3. Periyot: 60-53

Maç sonu: Fenerbahçe Beko: 82 - Maccabi Playtika: 75

Fenerbahçe Beko, Maccabi'yi de yendi ile ilgili etiketler Fenerbahçe Beko Jan Vesely maccabi turkish airlines euroleague
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.