Fenerbahçe Beko, CSKA'yı evinde yıktı

Turkish Airlines EuroLeague 21. hafta mücadelesinde Rusya deplasmanından CSKA Moskova ile karşılaşan Fenerbahçe Beko son 6 maçında altıncı galibiyetine ulaştı. Sarı lacivertliler Vesely, De Colo ve Eddie'nin ağırlığını koyduğu maçta Rus ekibini 89-83 mağlup etti. Fenerbahçe bu sonuçla galibiyet sayısını 11'e yükseltti. Fenerbahçe Beko, İstanbul'da oynanan ve uzun süre önde götürdüğü maçta 77-78 mağlup olmuştu.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 21. hafta mücadelesinde CSKA Moskova’ya konuk oldu.

Güçlü rakibini deplasmanda 83-89 yenen sarı lacivertliler, üst üste altıncı, toplamda on birinci galibiyetini aldı. Karşılaşmada Vesely 24, De Colo 22, Eddie 17, Pierre 10 sayıyla Fenerbahçe adına çift haneli skor üreten oyuncular oldu. 

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyeleri Sertaç Komsuoğlu, Megasport Arena’da oynanan maçta takımı yalnız bırakmadı.

Fenerbahçe Beko maça; De Colo, Marko Guduric, Edgaras Ulanovas, Ahmet Düverioğlu ve Jan Vesely beşiyle başladı.

Fenerbahçe Beko, CSKA'yı evinde yıktı

Dış atışlarda etkili olan ev sahibi takıma ribauntlarda da üstünlük sağlayamayan sarı lacivertliler karşılaşmanın ilk dakikalarda 16-6 veriye düştü. Toparlanmasını bilen Kokoskov’un öğrencileri, Jarell Eddie, De Colo ve Vesely ile bulduğu sayılarla birinci periyotu 21-15 geride tamamladı.

Fenerbahçe Beko, CSKA'yı evinde yıktı - Resim : 2

İkinci periyotta rakibin basketlerine Jarell Eddie ile yanıt veren Fenerbahçe Beko, De Colo ile de skoru 29-24’e getirdi. Guduric’in devreye girmesiyle farkı 1 sayıya düşüren Kokoskov’un talebeleri, bu bölümde rakibinin sayılarına De Colo-Vesely iş birliği ile yanıt verirken, Jarell Eddie’nin son saniye üçlüğü ise ilk yarı sonucunu belirledi: 38-38.

Fenerbahçe Beko, CSKA'yı evinde yıktı - Resim : 3

İlk yarının sonlarına doğru yakaladığı ivmeyi üçüncü çeyreğe de taşıyan Fenerbahçe Beko, Guduric’in de bir kez daha devreye girmesiyle 48-51 öne geçti. Jarell Eddie ile farkı 4 sayıya çıkaran sarı lacivertliler, bu bölümde Dyshawn Pierre ile skor üstünlüğünü sürdürdü. (57-55) Çeyreğin sonlarına doğru skor üstünlüğünü ele alan ev sahibi takım periyotu da 66-63 önde tamamladı.

Fenerbahçe Beko, CSKA'yı evinde yıktı - Resim : 4

Lorenzo Brown’un basketleriyle dördüncü çeyrekte skoru 68-68’te eşitleyen Fenerbahçe Beko, Vesely, Guduric ile Dyshawn Pierre 75-76 öne geçti. Vesely ile skor üstünlüğünü 80-84’e taşıyan sarı lacivertli ekip, yine Vesely ile rakibine geçit vermedi. De Colo ile farkı 7 sayıya çıkaran Kokoskov’un öğrencileri, maçtan da 83-89 galip ayrıldı.

CSKA Moskova: 83 - Fenerbahçe Beko: 89

Salon: Megasport Arena

Hakemler: Juan Carlos Garcia (İspanya), Mario Majkic (Slovenya), Hugues Thepenier (Fransa)

CSKA Moskova: James 11, Hilliard 8, Shengelia 18, Milutinov 12, Kurbanov 7, Bolomboy, Hackett 12, Antonov, Strelnieks 12, Voigtmann 3

Fenerbahçe Beko: Guduric 8, De Colo 22, Vesely 24, Ahmet Düverioğlu, Ulanovas, Brown 8, Melih Mahmutoğlu, Pierre 10, Eddie 17

Çeyrek skorları:

1.Çeyrek: 21-15
2.Çeyrek: 17-23
3.Çeyrek: 28-25
4.Çeyrek: 17-26

Fenerbahçe Beko, CSKA'yı evinde yıktı ile ilgili etiketler Fenerbahçe Beko CSKA Moskova turkish airlines euroleague
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.