Fenerbahçe Beko CSKA'ya son çeyrekte teslim oldu

Koronavirüs vakalarıyla sarsılan Fenerbahçe Beko, Mike James şoku yaşayan CSKA Moskova'ya play-off serisi ilk maçında 92-76 mağlup oldu. Eksiklere rağmen Rus devine kafa tutan Sarı-Lacivertliler 28-10'luk son çeyrek skoruyla teslim oldu ve seride 1-0 geriye düştü.

THY Euroleague'de 6 sezon üst üste Final-Four oynayan Fenerbahçe Beko, çeyrek final play-off serisinin ilk maçıdna Rus devi CSKA Moskova'ya konuk oldu. Megasport Arena'daki maça koç Igor Kokoskov dahil 6 eksikle çıkan Sarı-Lacivertliler, son çeyrek kopan maçta rakibine 92-76 mağlup oldu ve seride 1-0 geriye düştü. Serinin 2. maçı aynı salonda 28 Nisan Çarşamba günü oynanacak.

Önde girdiği son çeyrekteki 28-10'luk farkla teslim olan Erdem Can yönetimindeki Sarı-Lacivertliler, 2. maç için umut verdi. CSKA'da Will Clyburn ile Daniel Hackett 20'şer sayı, 25'er rankingle oynadı. Fenerbahçe Beko'da Fransız guard Nando De Colo 27 sayı üretti.

Sarı-Lacivertliler play-off öncesi koronavirüs vakalarıyla sarsıldı. Moskova deplasmanına sakat olan Vesely dışında koç Kokoskov, Ali Muhammed, Eddie, Ulanovas ve Yiğit Onan gibi isimlerinden yoksun gidildi. Girişte ise keyfi uygulamalar can sıktı.

CSKA'da da sıkıntılar var. Özellikle Milutinov'un sakatlanması ve sezonu kapaması, Mike James'in takımdan ayrılması, Shengelia'nın zaman zaman nükseden sakatlığı ve istikrarı bulamaması onları sistem değişikliğine zorluyor. 

Normal sezonu 7. sırada bitiren Fenerbahçe Beko, 2. basamaktaki CSKA Moskova ile eşleşmişti. İki takım arasında Euroleague'de bugüne kadar oynanan 29 maçın 20'sini Rus ekibi kazanırken, 9 kez de sarı-lacivertliler sahadan galibiyetle ayrıldı.

Bu sezon İstanbul'da oynanan karşılaşmayı CSKA Moskova 78-77, Moskova'daki mücadeleyi ise Fenerbahçe Beko 89-83 kazandı.

Üç galibiyete ulaşacak ekibin Dörtlü Final'e yükseleceği play-off çeyrek final serisinde diğer maçların programı şöyle:

23 Nisan Cuma:

20.00 CSKA Moskova-Fenerbahçe Beko

28 Nisan Çarşamba:

20.45 Fenerbahçe Beko-CSKA Moskova

(Gerekmesi halinde 4. müsabaka 30 Nisan'da İstanbul'da, 5. maç ise 4 Mayıs'ta Moskova'da yapılacak)

Fenerbahçe Beko CSKA'ya son çeyrekte teslim oldu ile ilgili etiketler Fenerbahçe Beko CSKA Mokova THY Euroleague
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.