Fenerbahçe evinde Aytemiz Alanyaspor'u 2-1 mağlup etti

Fenerbahçe evinde Aytemiz Alanyaspor'u 2-1 mağlup ederek puanını 32 yaptı ve sıralamada rakibini geçmeyi başardı. Sarı-Lacivertli ekibe Kadıköy'de galibiyeti getiren golleri Sinan Gümüş ile Pelkas attı. Ozan Tufan'ın 2 asistle yıldızlaştığı maçta Fenerbahçe'nin kazanma serisi 3 maça çıktı. Akdeniz ekibi ise deplasmanda 5 maçtır kaybediyor.

Süper Lig'in 17. haftasında Aytemiz Alanyaspor'u ağırlayan Fenerbahçe, Akdeniz ekibini 2-1 mağlup etti. Zirve mücadelesini yakından ilgilendiren kritik maçta 3 puanı hanesine yazdıran Sarı-Lacivertliler, puanını 32'ye yükselterek 30 puanlı rakibini geride bıraktı.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 12'de Sinan Gümüş, 69'da Dimitris Pelkas kaydetti. Konuk ekibin tek golünü 81'de penaltıdan Khouma Babacar attı. Sarı-Lacivertliler'in 67'de Enner Valencia'yla kullandığı penaltığı Alanya kalecisi Marafona köşeden çıkardı. Milli yıldız Ozan Tufan 2 asistle galibiyette önemli rol oynadı.

Galibiyet serisini 3 maça çıkaran Erol Bulut'un takımı, hafta sonu BB Erzurumspor'a konuk olacak. Deplasmanda üst üste 5 maç kaybeden Çağdaş Atan'ın takımı ise Kasımpaşa'yı ağırlyacak. Turuncu-Yeşilliler'de Davidson ile Tzavellas sarı kart cezaları nedeniyle forma giyemeyecek.

Fenerbahçe evinde Aytemiz Alanyaspor'u 2-1 mağlup etti

Dk. 5 ERKEN BİR SARI KART... Bakasetas'ı faulle durduran Kasımpaşa maçının yıldızı Mame Thiam sarı kart gördü. Öte yandan, Valencia ile Tzavellas arasında maçın başında kısa süreli bir gerginlik yaşandıktan sonra olay tatlıya bağlandı.

Dk. 12 GOL! Soldan ceza sahasına giren Sinan Gümüş, sağ ayağıyla uzak direğe orta şut karışımı bir vuruşla golü attı. Fenerbahçe 1-0 önde...

Dk. 14 DAVİDSON CEZALI Akdeniz ekibinin Brezilyalı golcüsü DavidsonAltay Bayındır'a yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. Sambacı, haftaya oynanacak Kasımpaşa maçında cezalı duruma düştü. Turuncu-Yeşilliler'de bir kart da Tzavellas gördü. Yunan stoper de haftaya cezalı...

Dk. 45 Bakasetas'ın uzaktan denemesi Altay'da kaldı. 

İlk yarıda konuk ekip topla oynama yüzdesinde 72'ye 28'lik büyük bir üstünlük kurdu ama daha çok pozisyona giren taraf Fenerbahçe... 6 ismin sarı kart gördüğü ilk yarı Sarı-Lacivertliler'in 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Dk. 48 KAÇTI! Aytemiz Alanyaspor beraberlik golüne çok yaklaştı. Altay Bayındır'ın sektirdiği top Davidson'un önünde kaldı, Brezilyalı golcü yakın mesafeden sert vurdu ama kaleyi tutturamadı. Mutlak gol kaçtı.

Dk. 65 PENALTI! Tzavellas'ın geri pası kısa düştü, kaleci Marafona ceza sahasında topa hareketlenen Enner Valencia'yı düşürdü, Halil Umut Meler penaltıyı verdi.

DK. 67 PENALTI KAÇTI! Ekvadorlu forvet Enner Valencia'nın penaltı vuruşunu Marafona köşeden çıkardı. Portekizli kaleci hatasını telafi etti.

Fenerbahçe evinde Aytemiz Alanyaspor'u 2-1 mağlup etti - Resim : 2

Dk. 69 GOL! Ozan Tufan'ın ara pasında Dimitris Pelkas ceza sahasında topla buluştu, ayakiçi plaseyi köşeye gönderdi ve Fenerbahçe'nin 2. golünü attı: 2-0. Ozan Tufan'ın 2. asisti; bu sezon 4 gol, 4 asist.

Dk. 81 GOL! Hava topu mücadelesinde Khouma Babacar'ı iten Sadık Çiftpınar penaltı yaptırdı. Oyuna 71'de giren Senegalli golcü, penaltı vuruşunda top ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi, skoru 2-1'e getirdi. Sakatlıktan dönen Babacar'ın Süper Lig'deki 5. golü...

FENERBAHÇE: Altay, Nazım, Tisserand, Sadık, Caner, Ozan, Gustavo, Sinan, Pelkas, Valencia, Thiam.

ALANYASPOR: Marafona, Juanfran, Tzavellas, Caulker, Moubandje, Siopis, Berkan, Efecan, Bakasetas, Davidson, Bareiro.

Fenerbahçe evinde Aytemiz Alanyaspor'u 2-1 mağlup etti ile ilgili etiketler Fenerbahçe Erol Bulut Ozan Tufan Sinan Gümüş Aytemiz Alanyaspor Dimitris Pelkas Çağdaş Atan Khouma Babacar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.