Fenerbahçe 18 transfere rağmen karda!

Fenerbahçe ekonomisinde iyiye giden gelişme! 3 yıldır sarı-lacivertli ekipte başkan olan Ali Koç, 2017-2018 sezonunda 93.3 milyon euro olan oyuncu ve personel ücretlerini, bu sezon 56 milyon euroya kadar düşürmeyi başardı.

Fenerbahçe, son 2 yılın sportif başarısızlığını silmek için bu sezon herkesin takdir ettiği bir kadro kurarken, son 3 yılda ekonomik olarak büyük bir gelişim gösterdi. Başkan Ali Koç'un ekonomik istikrar, takım maliyeti düşürme, personel giderlerini azaltma uğraşı, meyvelerini net bir şekilde verdi. Son açıklanan verilerde futbol takımının oyuncu ve personel ücretleri 2017-2018 sezonunda 93.3 milyon Euro'ya denk geliyordu. Bu sezon giderler 56 milyon Euro'ya düşerek yüzde 40'lık tasarrufa gidildi.

EN KALİTELİ EN UCUZ KADRO

Skor Sözcü'nün haberine göre;  Ali Koç önderliğinde Fenerbahçe, bu sezon son yılların en kaliteli ama en düşük harcamalı kadrosunu kurdu. 2017-2018'deki 64.2 milyon Euro olan takım maliyetinden iz kalmazken, 3 yılda bu rakam neredeyse yarı yarıya düşürülerek 35.9 milyon Euro'ya çekildi. Fenerbahçe Ali Koç döneminde, her yıl düzenli olarak oyuncu maaşlarında azalmaya gitti. Sarı-lacivertliler, 3 yıllık Koç döneminde sadece 6 oyuncunun satışından 65 milyon Euro bonservis ücreti kazandı.

8.5 MİLYON EURO KAR

Kanarya bu süreçte Giuliano, Josef de Souza, Fernandao, Eljif, Muriqi ve Jailson ile yollarını ayırdı. Fenerbahçe yönetimi bu satışları yaklaşık 65 milyon Euro'ya yaparak takım bütçesini oldukça rahatlattı. Sarı-lacivertliler, yaptığı 18 transfere rağmen transfer dönemini 8.5 milyon Euro kârla kapatmayı da başardı. Transfer dönemini 23.1 milyon Euro gelirle kapatan sarı-lacivertliler, kadrosuna kattığı isimler için ise kasasından14.6 milyon Euro para çıkardı.

Fenerbahçe 18 transfere rağmen karda! ile ilgili etiketler Fenerbahçe Ali Koç Süper Lig Transfer
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.