Fener Rum Patriği Bartholomeos'a verilen skandal hediyeye Cübbeli Ahmet Hoca'dan tepki

Fener Rum Patriği Bartholomeos'a hediye edilen Trabzonspor formasında "Ekümenik" ifadesinin yer almasına Cübbeli Ahmet Hoca'dan tepki geldi. "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, "Ekümeniklik projesi İstanbul'da Suriçi'nde Vatikan gibi müstakil bir devlet kurulup buranın Hristiyanlaştırılması için hedeflenen bir oluşumdur" dedi.

Trabzon’un Maçka ilçesinde bulunan Türkiye'nin önemli inanç merkezlerinden Sümela Manastırı'nda, Hristiyan dünyasında "Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü" olarak kabul edilen ve kutsal sayılan 9. kez ayin yapıldı.

Ayini yönetmek üzere Fener Rum Patriği Bartholomeos da dün İstanbul'dan tarifeli uçakla beraberindeki Ortodoks din adamları ile Trabzon’a geldi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos’a havalimanı VİP salonundan çıkışta iş adamı Efkan Başkan tarafından bir demet sarı yayla çiçeği, isminin yazılı olduğu Trabzonspor şampiyonluk forması, kaşkolu ve maskesi hediye edildi.

CÜBBELİ AHMET HOCA'DAN SERT TEPKİ

Patrik'in çiçeklerle ve Trabzonspor ürünleriyle karşılanmasının ardından Cübbeli Ahmet Hoca'dan konuya ilişkin bir açıklama geldi.

"Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Bartholomeos'u havaalanında karşılayan iş adamı Efkan Başkan'a tepki gösterdi.

Ekümeniklik projesinin başka emelleri olduğunu da sözlerine ekleyen Cübbeli Ahmet Hoca, "Bu takdirde Fâtih, Yavuz ve Kânûnî dâhil bütün pâdişâhlarımızın ve birçok ulemâ ve evliyâmızın kabirleri dâhil Hristiyanların eline geçme tehlikesi vardır." dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Milliyetçiliğin merkezi kabûl edilen Karadeniz'de ve özellikle Trabzon'da Bartholomeos'u formayla karşılayıp üzerine de devletimizin sınırlarını aşan bir patriklik yetkisini ifâde eden "Ekümenik" tâbirini yazan bir zihniyet aslâ kabûl edilemez ve Trabzonspor'un forması buna âlet edilemez. Bundan bütün Müslümanlar rahatsız olmuştur.

Ekümeniklik projesi İstanbul'da Suriçi'nde Vatikan gibi müstakil bir devlet kurulup buranın Hristiyanlaştırılması için hedeflenen bir oluşumdur.

"Birçok ulema ve evliyamızın kabrinin Hristiyanların eline geçme tehlikesi var"

Bu takdirde Fâtih, Yavuz ve Kânûnî dâhil bütün pâdişâhlarımızın ve birçok ulemâ ve evliyâmızın kabirleri dâhil Hristiyanların eline geçme tehlikesi vardır.

Böyle bir ünvânı Fener Patriği'ne lâyık gören bir kişi şuurlu bir Müslüman ve Trabzonlu olamaz. Bu zihniyete mensûb olanlar olsa olsa gâvur pabucu yalayan ve İslâm kimliğini hiçe sayan şahıslar olabilir."

Fener Rum Patriği Bartholomeos'a verilen skandal hediyeye Cübbeli Ahmet Hoca'dan tepki

Fener Rum Patriği Bartholomeos'a verilen skandal hediyeye Cübbeli Ahmet Hoca'dan tepki - Resim : 2

Fener Rum Patriği Bartholomeos'a verilen skandal hediyeye Cübbeli Ahmet Hoca'dan tepki ile ilgili etiketler Trabzonspor Cübbeli Ahmet Hoca ekümenik bartholomeos
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.