Felaketler üst üste geldi: Önce sel, sonra deprem!

Meksika üst üste meydana gelen felaketlerle sarsıldı. Hidalgo eyaletinde meydana gelen aşırı yağış sonrası oluşan sel nedeniyle hastaneyi su bastı. Elektrik kesintisi sonrası oksijen takviyesi alamayan ve çoğunluğunu koronavirüs hastaları olmak üzere 16 kişi hayatını kaybetti. Sonrasında ise Guerrero kenti açıklarında 7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrası verilen tsunami uyarısı kaldırıldı. Deprem sonrası ciddi bir hasar olmadığı kaydedildi.

Meksika'da büyük bir depremle sarsıldı. İlk olarak 7,4 büyüklüğünde açıklanan depremin büyüklüğü 7 olarak güncellendi. Depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı. Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, sarsıntının hissedildiği eyaletlerde büyük hasar olmadığını belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu, 13 kilometre derinlikte gerçekleşen depremin merkez üssünün Guerrero kentinin 37 kilometre kuzeybatısı olduğunu açıkladı.

Depremin ardından ABD'den tsunami uyarısı yapıldı.

Sivil savunma yetkilileri, Guerrero'da sarsıntı sonucu bazı yollara kayaların düştüğünü, heyelan meydana geldiğini açıkladı.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, sarsıntının hissedildiği eyaletlerde büyük hasar olmadığını belirtti.

Guerrero Eyaleti Valisi Hector Astudillo, sarsıntı esnasında direğin düşmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini, Acapulco Limanı'nda ise Tsunami riskinin bulunmadığını söyledi.

73 ARTÇI SARSINTI

Depremin ardından şimdiye kadar 73 artçı sarsıntısının meydana geldiği, en büyüğünün 5,2 olarak kaydedildiği bildirildi.

DEPREMDEN ÖNCE SEL FELAKETİ

Meksika'da meydana gelen depremin öncesinde ise sel felaketi meydana geldi.Hidalgo eyaletinde etkili olan şiddetli yağış sonucu Tula Nehri’nin taşması ile selfelaketi yaşandı. Tula de Allende şehrinde meydana gelen afette birçok ev ve işyeri sular altında kaldı, bazı araçlar sel sularına kapıldı.

Şehirde bulunan Meksika Sosyal Güvenlik Enstitüsü’ne bağlı 5. Bölge Genel Hastanesi’ni su basması sonucu elektrik kesintisi meydana geldi. Bazı hastalara oksijen verilemedi. Oksijen sıkıntısı sonucu aralarında koronavirüs hastalarının da olduğu 16 hasta hayatını kaybetti.

Felaketler üst üste geldi: Önce sel, sonra deprem! ile ilgili etiketler Meksika Sel (Doğa olayı) deprem
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.