Fehmi Koru'ya göre Millet İttifakı'nın adayı Abdullah Gül!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakın dostu gazeteci Fehmi Koru, "Gül’ün aday olma ihtimali, sıfırın altındadır" yorumu yapanlara "güldüğünü" yazdı. Koru'nun "Neden güldüğümü seçim yaklaşınca anlatırım." sözleri ise gözleri bir kez daha CHP lideri Kılıçdaroğlu'na çevirdi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay’a yaptığı son açıklamada Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı konusunda "devlet deneyimi bulunan bir kişi olmalı" kriteri ortaya koyması akıllara bir kez daha Abdullah Gül ismini getirdi.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ise bu konuda ilginç değerlendirmelerde bulundu ve "Abdullah Gül’ün aday olma ihtimali, sıfırın altındadır." yorumunda bulundu.

Ahmet Hakan'ın bu değerlendirmesine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakın dostu gazeteci Fehmi Koru'dan yanıt ise gecikmedi.

Fehmi Koru bugün kişisel internet sitesinde yayımladığı köşe yazısında şu ifadeleri kullandı;

"AK Parti, anlaşılır sebeplerle, ilk seçimde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun veya CHP’den birinin cumhurbaşkanı adayı olmasını istiyor. İktidar medyası da kendini bunu sağlamakla görevli biliyor. Farklı bir isim aday olarak çıksın istenmiyor. İlla CHP’li biri aday olmalı.

Kılıçdaroğlu zeki bir politikacı, iktidar cephesinin bu beklentisini anladı ve ne zaman adaylık konusu kendisine soru olarak yönetilse, aklında farklı bir isim olduğunu düşürdürecek cevaplar vererek karşı tarafın nasırına basmaya başladı."

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun “Cumhurbaşkanı devlet deneyimi olan bir kişi olmalı” açıklamasını hatırlatan ve "“Devlet deneyimi deyince akla Abdullah Gül geldi” diyen ve o ihtimalin sıfır olduğunu vurgulayan yazılar okudum." diyen Koru yazısına şu imalı mesajlarla devam etti;

"Okudum ve güldüm. Neden güldüğümü seçim yaklaşınca anlatırım.

Ekmek bayileri önünde saatler geçiren emeklileri görünce biraz da onlarla dayanışma amacıyla diyete başladım ekmek yemiyorum ya, midem ekşiyor; okuduklarım yüzünden midemin ekşimesi daha da artıyor. 

Sandık yaklaşınca diyeti bırakmaya kararlıyım."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

Fehmi Koru'ya göre Millet İttifakı'nın adayı Abdullah Gül! ile ilgili etiketler Abdullah Gül Kemal Kılıçdaroğlu CHP Ahmet Hakan Fehmi Koru köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.