FED'in piyasaları yakmasına 1 kala, dolar, Euro ve altın uçuşta!

Tüm dünya nefesini tutmuş, ABD Merkez Bankası FED'in vereceği faiz kararına odaklanmışken döviz ve değerli metallerin Türk Lirası karşısındaki yükselişi sürüyor. İşte dolar, Euro, Sterlin, altın, gümüş ve kripto para piyasalarında son durum...

Hem döviz hem de değerli madenlerin Türk Lirası karşısındaki endişe veren yükselişi tüm hızıyla sürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son kabinesi toplantısı sonrası yaptığı "Bu iktidar faizi artırmayacak" açıklamasıyla çalkalanan piyasalar, yine geçtiğimiz hafta Perşembe akşamı açıklanan yeni ekonomik adımlarla anlık bir geri çekilme yaşamış ancak hemen ardından yeniden yükselişe geçmişti.

ABD Merkez Bankası FED'in yarın çarşamba günü açıklanacak faiz kararına kadar piyasalarda oynaklığın devam edebileceğini aktaran analistler, enflasyon görünümüne ilişkin veri ve açıklamaların yakından takip edileceğini söyledi. Fed'in bu ayki toplantısında 50 baz puanlık faiz artırımına gitmesi bekleniyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) sanayi üretim rakamlarını açıkladı. TÜİK verilerine göre; sanayi üretimi yıllık yüzde 10,8 arttı.

Cari işlemler hesabı nisanda 2 milyar 737 milyon dolar açık verirken, 12 aylık cari işlemler açığı 25 milyar 710 milyon dolarla 9 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

İşte piyasalarda son durum:

Dolar, Euro ve Sterlin

Dolar 17,27 TL'den, Euro 18,04 TL'den, Sterlin ise 21,10 TL'den işlem görüyor.Altın ve gümüş

Ons altın 1.825 Dolar'dan, Gram altın 1.012 TL'den, Çeyrek altın 1.629 TL'den, Cumhuriyet altını ise 6.700 TL fiyatıyla işlem görüyor.

Altın fiyatları bankalar arası piyasada ve serbest piyasada yüzde 10 ile 20'lik farkla işlem görüyor.

Gümüş ise 11,77 TL'den fiyatlanıyor.

KRİPTO PARALAR...

Kripto para piyasalarında ise Bitcoin 22 bin 776 dolar, Ethereum ise bin 215 dolardan işlem görüyor. 

Analistler, yükselen enflasyonla mücadele için para politikası sıkılaşmasının ve likiditenin azalmasının yatırımcıları küresel piyasalarda riskli varlıklardan uzaklaştırdığını belirtti.

BRENT PETROL

Petrol fiyatları yatay bir seyirle 120 dolar üzerinde bulunuyor.  Brent petrol de 122 dolarda bulunurken ABD ham petrolü 121 dolar civarından işlem görüyor. Yarın açıklanacak Fed kararının ardından olası bir sıkılaşma politikasının petrolde talep görünümünü nasıl etkileyeceği ve Çin'de devam eden salgın fiyatlamalarda etkili oluyor.

 

 

 

FED'in piyasaları yakmasına 1 kala, dolar, Euro ve altın uçuşta! ile ilgili etiketler Türk Lirası Euro altın ABD Merkez Bankası FED sterlin gümüş
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.