Fed'in Mart ayında faiz artırımına gideceğine yönelik sinyaller kuvvetleniyor

Geçtiğimiz hafta yayınlanan Fed tutanaklarından sonra oluşan faiz artırımı beklentisi, son bir haftadır Fed yetkilileri ve Fed'e yakın kaynaklar tarafından aktarılan haberler ile kuvvetleniyor. Fed'de yönetim kurulu üyeliği yapan Lael Brainard, varlık alımlarının durdurulmasının sonlanacağı Mart ayının faiz artırımına gitmenin iyi bir zaman olabileceğine işaret etti.

Fed'in 2022'de olası faiz artırımlarının konuşulduğu son haftalarda çeşitli yorum ve görüşler aktarılırken, bir açıklama da yönetim kurulu üyesi Lael Brainard'dan geldi.

Brainard, ABD Senatosu'ndaki mülakatında Mart'ta sonlandırılacak varlık alımlarını durdurulmasına değinirken, 15 Mart'taki Fed toplantısının toplantısının politika faizini faizlerin yükseltmek için uygun bir zaman olabileceğine işaret etti.

Prosedür uyarınca 25 Ocak’ta gerçekleştirilecek para politikası toplantısından önce 15 Ocak'tan sonra açıklama yapmayacak olan Fed yetkilileri, son haftalardaki konuşmalarında Mart itibariyle faizlerin yükseltileceğine ve 2022'de en az 3 faiz artırımına gidileceği yönünde izlenim veriyor.

Fed'in birimlerinden Chicago Merkez Başkanı Charles Evans da bu haftaki açıklamasında, yüksek enflasyonla mücadele etme amacıyla bu yıl üç defa 25 baz puan faiz artırımı yapılmasının iyi bir politika olacağı görüşünü aktardı.

Fed'in Mart ayında faiz artırımına gideceğine yönelik sinyaller kuvvetleniyor ile ilgili etiketler enflasyon Fed Politika faizi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.