'Şubat'ta döviz kurlarında aşağı doğru trend olabilir. Dolar ve gram altında düşüşler yaşanabilir!'

Ekonomist İslam Memiş, Fed'in faiz kararı sonrası piyasalardaki son durumu SuperHaber YouTube kanalında değerlendirdi. Şubat ayına dikkat çeken Memiş, döviz kurlarında aşağı doğru bir trend yaşanacağını ve dolar ile gram altında düşüşler yaşanacağının altını çizdi.

ABD Merkez Bankası (Fed), faizlerde değişikliğe gitmeyerek politika faizini yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı.

MART İÇİN SİNYAL VERDİ, VARLIK ALIMLARININ MART BAŞINDA SONA ERECEĞİNİ DUYURDU

Fed'in açıklamasında, faiz oranını artırmanın "yakında" uygun olacağının beklendiği belirtilerek, varlık alımlarının Mart ayı başında sona erdirileceği ifade edildi.

Ekonomist İslam Memiş, SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel ile gerçekleştirdiği canlı yayında, Fed'in sabit faiz kararı sonrası piyasadaki son durum değerlendirmelerini ve yeni öngörülerini açıkladı. Dolardaki yükselişin kalıcı olmayacağını söyleyen Memiş, Şubat ayına dikkat çekerek döviz kurlarının aşağı doğru bir trend olacağını ve gram altın fiyatında da düşüşler yaşanacağının altını çizdi.

"ŞUBAT AYINDA DÖVİZ KURLARINDA KISA VADELİ BİR GERİ ÇEKİLME GÖRÜYORUM. ALTIN YATIRIMCISI ŞUBAT'I TAKİP ETMELİ"

Ekonomist İslam Memiş, "Fed faizi sabit tuttu ama Mart ayını işaret etti. Dolar yükselişinin kalıcı olacağını tahmin etmiyorum. Şubat ayında döviz kurlarında kısa vadeli bir geri çekilme görüyorum. Şubat'ta dolar TL kuru ile birlikte gram altın TL fiyatında düşüşler olacağını düşünüyorum. Altın yatırımcısı Şubat'ı takip etmeli. Şubat ayında döviz kurlarında aşağı doğru bir trend olabilir. Bu trend dolar kurlarında 12.60-12.20 TL seviyesini getirebilir.

"BİRİKİMLERİ 'SEPET' YÖNTEMİYLE VE UZUN VADELİ YAPMALARI ÇOK ÖNEMLİ"

Kripto para piyasasında satışlar 35 bin dolar seviyesinde sınırlı kalabilir. Şubat'ta tekrar pozitif hamle ile 40 bin dolar seviyesinde ataklar görebiliriz. Finansal okur-yazarlık çok önemli, birikimlerini sepet yapmaları ve uzun vadeli yatırım yapmak çok önemli. 2022 çok karışık bir yıl olacak. Haftaya SuperHaber'de finansal finansal okur-yazarlık hakkında ciddi bilgiler vereceğim. Kaleminizi kağıdınızı hazırlayın, bizleri bekleyin" ifadelerini kullandı.

İslam Memiş'in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalından izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

'Şubat'ta döviz kurlarında aşağı doğru trend olabilir. Dolar ve gram altında düşüşler yaşanabilir!' ile ilgili etiketler faiz döviz altın İslam Memiş Fed

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.