Federasyon başkanı Kovid-19'a yenildi

Bolivya Futbol Federasyonu Başkanı Cesar Salinas, Kovid-19 nedeniyle vefat etti. 9 Temmuz'da virüse yakalandığı ortaya çıkan 58 yaşındaki Salinas'ın kulüp başkanı olana eşine de 16 Temmuz'da Kovid-19 teşhisi konmuştu. İki gün önce eski futbolcu Carlos Emilio'nun bağışladığı plazma Salinas'a uygulanmıştı.

Futbol dünyası Bolivya'dan gelen üzücü haberle kahroldu. 

Bolivya Futbol Federasyonu Başkanı Cesar Salinas, 58 yaşında virüse yenildi.

Federasyondan yapılan resmi açıklamada Salinas’ın ölüm nedeni belirtilmezken Bolivya basınında yer alan haberlere göre başkanın Kovid-19 nedeniyle öldü.

Uluslararası haber ajanslarına göre Salinas’ın eskiden başkanlığını yaptığı The Strongest isimli Bolivya kulübü, geçen hafta yaptığı paylaşımlarda Federasyon Başkanı'na acil şifalar dileğinde bulunmuştu. El Espectador, Salinas’a 9 Temmuz’da corona virüsü teşhisi konduğunu da bu mesajında paylaşmıştı. 

Vefat haberinin ardından Bolivya basını Salinas’ın eşinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. El Espectador’un haberine göreyse iki gün önce eski futbolcu Carlos Emilio, Salinas’a plazma bağışında bulundu.

Federasyon başkanı Kovid-19'a yenildi

EŞİ DE KOVİD-19 TEDAVİSİ GÖRÜYOR

Salinas’ın federasyon başkanı olmadan önce kulüp başkanlığını devrettiği eşi Ines Quispe de Salinas’a da 16 Temmuz’da korona teşhisi konulmuştu. Test sonucunu The Strongest resmi Twitter hesabından duyurmuştu.

Salinas’ın ölümü sonrası hem federasyon hem CONMEBOL hem de çok sayıda Güney Amerika kulübü başsağlığı mesajları yayınladı.

Vefat haberi üzerine CONMEBOL Başkanı Alejandro Dominguez “Bolivya Futbol Federasyonu Başkanı, arkadaşım Cesar Salinas’ın hayatını kaybettiğini, acı haberi, aldım. Cesar kendini spora adamış bir adamdı ve bize Bolivya ve Güney Amerika futbolunun gelişmesinde bir adanmışlık ve çalışkanlık mirası bıraktı” ifadelerini kullandı.

Salinas, mart ayında askıya alınan ligin devam etmesi için hükümet yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirmişti.

 

Federasyon başkanı Kovid-19'a yenildi ile ilgili etiketler Cesar Salinas bolivya
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.