FED'den kritik faiz açıklaması! Herkes o soruyu merak ediyor..

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen ABD Senatosu'nun bankacılık komisyonuna açıklama yaptı.

'Faizlerdeki baskı yıllarca sürebilir'

Yellen, yavaş büyümeye ve uzun vadede düşük faizlere işaret etti.
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, küresel riskler ve ABD'de istihdam artışındaki yavaşlamadan nedeniyle faiz artırımlarına temkinli yaklaşmak gerektiğini ve ekonomideki toparlanmanın sürdüğünü teyit edecek verileri beklediğini söyledi.

ABD Senatosu'nun bankacılık komisyonuna yaptığı açıklamanın metnine göre Yellen, Aralık ayında faiz artıran Fed'in birkaç hafta sonra iç talepteki gerileme ve Çin ekonomisindeki çalkantılar gibi gerekçelerle faiz artırma planlarının aksadığını anlattı.

Yellen, Fed'in faiz artırma planlarını aksatan bazı belirsizliklerin hâlen sürmekte olduğunu belirterek ekonomide faiz artırımı gerektirecek acil bir gelişme olmadığını belirtti.

Yellen, para politikasında sıkılaşmaya devam etmeden önce Fed'in ABD'deki ekonomik büyüme ve istihdam artışındaki toparlanmanın sürdüğünden ve İngiltere'nin 23 Haziran'daki AB referandumu sonucunda bir şok oluşmayacağından emin olması gerektiğini belirtti.

Yellen, "İstihdam piyasasındaki iyileşme hızının yakın dönemde yavaşladığı ve temkinli yaklaşımın... uygun olmaya devam ettiği görülmektedir" dedi.

Yellen konuşmasının devamında, "Politika faizinin artırılmasında temkinli şekilde ilerlememiz, ekonomik büyümenin tekrar ılımlı bir hıza kavuşup kavuşmadığını, istihdam piyasasının güçlenip güçlenmediğini ve enflasyonun nasıl ilerlediğini değerlendirme sürecinde ekonomiye parasal desteği sürdürmemize imkan veriyor" dedi.

Fed yetkililerinin bu ay yayımlanan tahminlerine göre bu yıl iki defa, 2017 ve 2018 yıllarında ise üçer defa faiz artırımı yapılması öngörülüyor. Bu sayılar bir önceki tahminlerin yayımlandığı Mart ayına kıyasla ABD'de faizlerin daha yavaş artacağına işaret ediyor.

Yellen'in konuşmasıyla birlikte siyasetçilere dağıtılan para politikası raporuna göre yılın ilk çeyreğinde ayda ortalama 200,000 artan istihdam Nisan ve Mayıs aylarında sadece 80,000'er artış kaydederek istihdam artışında "ivme kaybına" işaret ediyor.

FED'den kritik faiz açıklaması! Herkes o soruyu merak ediyor.. ile ilgili etiketler ABD ABD Merkez Bankası Fed Janet Yellen
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.