Fed toplantısı beklenirken kripto birimlerin düşüşü devam ediyor

Kripto para birimleri ağırlıklı olarak iniş eğilimini sürdürürken, piyasalar bugün duyurulacak Fed toplantısı kararlarını bekleyecek.

Analistler ve yatırımcılar bugünkü Fed kararını beklerken dün sabah 47 bin dolar dolaylarında işlem gören Bitcoin bir nebze toparlayıp tekrar 48 bin dolar seviyesine geldi. Bu sabah 48 bin 100 dolar düzeyinde seyreden Bitcoin'in yanı sıra Ethereum da kayıplarını biraz toparladıktan sonra şu sıralar 3850 dolar seviyesinde işlem görüyor.

En çok işlem gören kripto birimlerden biri Ripple 0,7 dolara gerilerken, bunun sebebi yaklaşık 17 milyon dolar değerindeki Ripple biriminin kripto para borsası Binance'e taşınmasına bağlandı. Ripple biriminin Binance borsasına taşınma işleminin aynı birimin bazı Güney Kore borsalarına yüklü miktarda aktarılmasını izlemesinin düşüşü ivmelendirdiği gözlendi. Ripple şu sıralar 0,81 dolar seviyesinde el değiştiriyor.

AVRUPA BANKALARI MÜŞTERİLERİ İÇİN KRİPTO PARA SEÇENEKLERİNİ ARTIRIYOR

Alman ekonomi dergisi Capital, Almanca'nın konuşulduğu ülkelerde tasarruf bankaları müşteriler için kripto birim cüzdanı ve işlem yapma imkanı sağlama amacıyla başlangıç çalışmalarına başladı. Yaklaşık 50 milyon müşterisi bulunan bu bankalar, portföylerinde Bitcoin'in yanı sıra önde gelen diğer birimleride sunmak istiyor.

İspanyol bankası BBVA'nın İsviçre şubesi, Ethereum yatırımına olanak veren ilk Avrupa bankası oldu. Aynı şube, 2020 Haziran'ında müşterilerine Bitcoin ile işlem yapma seçeneğini sunmuştu.

Fed toplantısı beklenirken kripto birimlerin düşüşü devam ediyor ile ilgili etiketler Bitcoin kripto para birimleri ethereum Fed
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.