FED, ekonomik görünüm değerlendirmelerini bu akşam açıklayacak

ABD Merkez Bankası FED, para politikalarını belirlemeye yönelik toplantısından çıkaracak kararları bugün TSİ 21:00’de duyuracak.

Bu akşam toplantı kararlarını açıklayacak FED’in faiz oranlarında değişikliği gitmesi yaygın beklenti olmamakla birlikte, iktisatçı ve yatırımcılar aylık 120 milyar dolar değerindeki varlık alımlarının 15 milyar dolar azaltmasını öngörüyor.

FED’in kararı yaklaşırken, dolar geçtiğimiz iki hafta süresince önde gelen para birimleri karşısında yüksek seviyeler yakalarken, FED başkanı Jerome Powell dünyanın çeşitli iktisatçı bürokratlarıyla bir araya geldiği toplantıda pandemi sonrası merkez bankalarının istikrar sağlama konusunda karşılaştığı kaynak zorluklarına değindi.

Powell faizleri artırmanın acele bir hamle olacağını aktarırken FED’in sabırlı ve dikkatli olduğunu vurguladı. Varlık alımlarını azaltacaklarını belirten Powell, yüksek enflasyon riski karşısında fiyat istikrarını sağlama konusunda ellerindeki araçları yetkinlikle kullanacaklarını açıkladı.

TEDARİK ZİNCİRİNDE GÖZLEMLENEN SIKINTILAR 2022’DE DEVAM EDECEK

Geçtiğimiz aylarda gözlemlenen yüksek enflasyon oranlarından dem vuran Powell, piyasadaki karar alıcılarda kısa vadede olması gerektiğinden daha da fazenflasyon olacağı kanısına sebep olduğunu ifade etti.

Dünya çapındaki tedarik zinciri sıkıntılarının beklenenden uzun sürebileceğini de aktaran Powell, bu durumun 2022’de de sürmesini öngördüklerini belirtti.

FED, ekonomik görünüm değerlendirmelerini bu akşam açıklayacak ile ilgili etiketler Fed faiz oranları enflasyon beklentisi tedarik sorunu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.