FED Başkanı Powell bugün açıklama yapacak

Geçen hafta piyasalarda yatırımcı iştahının yüksek seviyede olmasının etkisiyle rekorlar gözlemlenmesinin ardından, ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın bugün yapacağı toplantı bekleniyor.

Geçen hafta tahvil alımlarının azaltılmasına Kasım’ın sonunda başlanacağını resmi olarak duyuran FED, faiz oranlarının artırılması için istihdam da arzulanan oranların yakalanması gerektiğine işaret etti.

Toplantının ardından merakla beklenen ABD'de ki istihdam raporu kapsamındaki veriler, Ekim ayında ülkede tarım dışı istihdamın beklentilerin üzerinde arttığını, işsizlik oranının salgın öncesi seviyelerine henüz yaklaşmasa da 0,2 puanlık düşüş kaydettiğini gösterdi.

Dünya genelinde Ekim ayı imalat ve hizmet sektörü satın alma yöneticileri endeksi göstergelerinin de genel olarak büyüme eğiliminde olduğunun açıklandığı geçen hafta, İngiltere Merkez Bankası faiz oranlarını koruma kararı almıştı. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde da yaptığı açıklama ile gelecek yıl içinde faiz artırımı beklenmemesi yönünde izlenim verdi.

DÜNYA BORSALARI KASIM AYINDA YÜKSEK İŞLEM GÖRÜYOR

İktisatçılar ve analistler, FED'in salgın döneminde devreye aldığı destekleyici para politikalarında ilk geri adımı tahvil alımlarının azaltılması yoluyla attığını, makroekonomik göstergelerin de olumlu seyrettiğini belirterek, FED’in berrak iletişimi sayesinde pazar fiyatlamalarında oluşabilecek dalgalanmaların önüne geçildiğini söyledi.

Faiz artırımı konusunda FED'in sabırlılık mesajının AB ve İngiltere tarafından da desteklendiğine işaret edilirken, şirketlerin üçüncü çeyrek karlılıkları ve Kasım ayında artan yatırımcı risk iştahının birçok ülke borsasında üst seviyelerin görülmesini sağladığı uzmanlar tarafından ifade edildi.

FED Başkanı Powell bugün açıklama yapacak ile ilgili etiketler Fed Avrupa Merkez Bankası
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.