Feci kazada 5 kişi hayatını kaybetmişti! Kahreden sözler...

Son dakika... Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde meydana gelen, bir aracın Fırat Nehri’ne düşmesi sonucu 5 kişinin öldüğü trafik kazasında, restoran işleten Güven Güldal’ın teknesiyle yardıma koşarak yaralıları kurtarmaya çalıştığı ortaya çıktı. Güldal, yaralıları sudan çıkarmaya başladığı sırada Kader İlçin'in (30) 'Beni bırakın bebeklerimi kurtarın' dediğini söyledi.

Dün akşam saatlerinde meydana gelen kazada, ailesi ile Karadeniz gezisinden memleketleri Elazığ'a dönen Mehmet Dil (62) yönetimindeki 07 LFC 96 plakalı hafif ticari araç, Kemaliye ilçesi yakınlarındaki Şırzı Köprüsü girişinden Fırat Nehri'ne uçtu. Kazada sürücü Mehmet Dil ile aynı araçta bulunan eşi Gülser Dil, kızı Şeyma Kalkan torunları Muhammet İlçin (1), Süleyman Kalkan (2) hayatını kaybederken, Kader ve Ayşe İlçin ile Kübra Dil yaralandı.

Feci kazada 5 kişi hayatını kaybetmişti! Kahreden sözler...

RESTORANDAKİLERİN KAZA ANINDAKİ PANİĞİ KAMERADA

Kazanın ardından soruşturma başlatılırken kaza anı ve sonrasında yaşanan panik, nehrin karşı kıyısında bulunan ve turizmci Güven Güldal'a ait işletmenin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Suda kaybolan aracın o anlarını karşıdaki kafede oturan müşteriler ve işletme sahibi panik içinde izliyor. Ardından kaza yerine ulaşmak için işletmeye ait tekneye koşmaya başlayan turizmci Güven Güldal, kazayı görür görmez polis ihbar hattını aradığını ve aşağıda bulunan teknesine doğru koşmaya başladığını ifade etti.

‘BENİ BIRAKIN BEBEKLERİMİ KURTARIN’

Güldal açıklamasında, tekne ile kaza yerine ulaştığını ve yaralıları sudan çıkarmaya başladığı sırada bir kadının suyun içinden çıkmak istemediğini ifade ederek 'Beni bırakın bebeklerimi kurtarın' diye haykırdığını anlattı.

 Güldal, "Akşam sekiz gibiydi. Kafe, restoran ve tekne hizmeti verdiğimiz iş yerinde çocuklarla yemek yiyorduk. Büyük bir gürültü ile koştuk, kafede bir masada müşterimiz vardı. Gürültü ile çıkınca şu köprünün hemen yan tarafından bir aracın suya düştüğünü söyledi burada oturan arkadaşlar. Hemen 155'i aradım. Buradan aşağı koştum, tekneye binerek köprünün dibine gittim. Bayanın biri dalıp çıkıyordu, daha batmamıştı yani. Onu kurtardık, az ilerde tel hattının altında bir bayan da suyun içerisindeydi, onu da kurtardık. Tekneye alırken 'beni bırakın bebeklerimi kurtarın' dedi. Bebeğinin birini az ilerden, diğerini de daha aşağıdan aldık, yalnız bebekler herhalde rahmetli olmuştu. Akıntıyla insanlar aşağıya doğru gidince elimizden geleni yaptık. 3 kişiyi sağ kurtarabildik, 5 kişi de rahmetli oldu. Biz burada olmasaydık, bu aracın buradan gittiğini hiç kimse göremezdi, araç direkt suya uçtu, en son da aracın içerisinden sürücünün cansız bedenini çıkardılar, çok üzüldük" diye konuştu.

DHA

Feci kazada 5 kişi hayatını kaybetmişti! Kahreden sözler... ile ilgili etiketler kaza Erzincan erzincan kaza
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.