FBI'ın en çok aranan 10 kişi listesindeki Yaser Abdel Said yakalandı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), 17 ve 18 yaşlarındaki iki kızı öldürmekle suçlanan ve en çok arananlar listesinde yer alan Yaser Abdel Said'i yakaladı.

18 yaşındaki Amina Yaser Said ve 17 yaşındaki kız kardeşi Sarah Yaser Said'in 2008'de öldürmelerinden bir gün sonra, babaları hakkında tutuklama emri çıkartılmıştı.

Mısır doğumlu zanlı, 2014'te FBI'ın en çok aranan 10 kişi listesine konulmuştu.

AKRABALARIYLA BİRLİKTE ENSELENDİ

Said, cinayetlerden 12, arananlar listesine konulmasından da yedi yıl sonra, Teksas eylatenin Justin kentinde iki akrabasıyla birlikte gözaltına alındı.

63 yaşındaki zanlının, kısa sürede Dallas'a transfer edileceği açıklandı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; FBI Ajanı Matthew DeSarno, "FBI'ın öncülüğündeki Dallas Şiddet Suçları Görev Gücü, yorulmaksızın Yaser Abdel Said'i bulmak için çalıştı. Bu deneyimli soruşturmacılar Said'i bulma görevlerini ve bu vakadaki genç kurbanlara verdikleri sözü hiç unutmadılar" dedi.

Genç kızların annesi Patricia Owens, gözaltı haberini duymaktan memnun olduğunu söyledi ve "Şimdi kızlar huzur içinde uyuyabilir" diye konuştu.

Şüphelinin oğlu İslam Said ve erkek kardeşinin de, firariye yataklık yapma suçlamasından gözaltına alındıkları açıklandı.

FBI'ın en çok aranan 10 kişi listesindeki Yaser Abdel Said yakalandı

SAİD NEYLE SUÇLANIYOR?

Amina ve Sarah'ın 1 Ocak 2008'de vurularak öldürülmelerinin ardından, bir cinayet soruşturması başlatıldı.

FBI'ın iddiasına göre, zanlı cinayet günü Amina ve Sarah'ı yemeğe götürme bahanesiyle taksisine bindirdi.

FBI, Said'in kızlarını Irving, Teksas'a götürdüğünü ve kızları burada taksinin içinde vurduğunu söylüyor.

CBS News'e göre, bir aile üyesi Said'in Müslüman olmayan biriyle randevuya çıktığı için "fiziksel zarar vermekle" tehdit ettiğini söyledi.

Kızkardeşlerin büyük halası Gail Gattrel, olayın "namus cinayeti" olduğunu belirtti.

Irving Polisi, olayın ardından cinayet soruşturması başlattı ve Yaser Abdel Said'in gözaltına alınması için harekete geçti.

O günden bu yana FBI ve yerel polis dedektifleri Said'i arıyordu.

FBI'ın en çok aranan 10 kişi listesindeki Yaser Abdel Said yakalandı ile ilgili etiketler Mısır ABD cinayet FBI ölüm zanlı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.