FBI'a teslim olan eski ABD Başkanı Trump'ın danışmanı serbest bırakıldı

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump’ın danışmanı Steve Bannon, 6 Ocak’ta düzenlenen Kongre baskını ile ilgili ifade vermeyi reddetmesi nedeniyle Kongre tarafından saygısızlıkla suçlanmasının ardından ABD Federal Soruşturma Bürosu'na (FBI) teslim oldu. Daha sonra ise çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz hafta eski ABD Başkanı Donald Trump’ın danışmanı Steve Bannon, 6 Ocak’ta düzenlenen Kongre baskına ilişkin ifade vermeyi ve 6 Ocak baskına ilişkin soruşturmayı yürüten Meclis komitesine belge sunmayı reddetmesi nedeniyle Kongre tarafından saygısızlıkla suçlanmıştı.

TRUMP'IN DANIŞMANI FBI'A TESLİM OLDU

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu faaliyetlerin her birinin cezasının en az 30 gün ile en fazla 1 yıl hapis olduğu belirtilmişti. Son suçlamaların ardından 67 yaşındaki Bannon, ABD Federal Soruşturma Bürosu'na (FBI) teslim oldu.

'BİDEN REJİMİNİ DEVİRİYORUZ'

FBI'ın Washington DC'deki saha ofisine gelen Bannon, binaya girmeden önce sosyal medya üzerinden canlı yayında destekçilerine seslenerek, "Kimsenin her gün yaptığımız şeylerden gözünü ayırmasını istemiyorum, Hispanikler ve Afrikalı Amerikalılar yanımıza geliyor. Biden rejimini deviriyoruz. Odaklanmanızı ve mesaja bağlı kalmanızı istiyorum" ifadelerini kullandı.

MAHKEME TARAFINDAN SERBEST BIRAKILDI

Hakkında "Kongreyi tahkir" suçlamasıyla kararname hazırlanan ve bu sabah Federal Soruşturma Bürosuna (FBI) teslim olan eski ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmanı Steve Bannon, çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Sabah saatlerinde FBI'a teslim olduktan sonra gözaltına alınan Bannon, öğle saatlerinde başkent Washington DC'de hakim karşısına çıktı.

Hakimler, Bannon hakkında "Kongreyi tahkir" suçuna ilişkin açılan davanın duruşmaları başlayana kadar serbest kalması kararı aldı.

ÜLKEYİ VE ŞEHRİ İZİNSİZ TERK EDEMEYECEK

Perşembe günü tekrar hakim karşısına çıkacak olan Bannon, her hafta imza verecek, pasaportunu federal yetkililere teslim edecek ve şehirden ayrılması durumunda bildirim yapacak.

Bannon, ülke dışına çıkmak için de mahkemeden izin alacak.

FBI'a teslim olan eski ABD Başkanı Trump'ın danışmanı serbest bırakıldı ile ilgili etiketler Trump FBI steve bannon danışman teslim
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.