Fazıl Say'ın yolundan ilerliyor!

Başarılı müzisyen Deniz Erden, Klasik Batı müziğine adını altın harflerle kazıyan sanatçılar Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin ve Hasan Ferit Alnar'ın unutulmaz bestelerini Japonya’da müzikseverlere duyurmaya gidiyor. Erden'in repertuarında 'Sarı Gelin' parçası da yer alıyor.

Klasik Batı müziğini Türkiye coğrafyasıyla harmanlayarak müzik tarihine adını altın harflerle yazdırmış Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin ve Hasan Ferit Alnar’ın besteleri; kendilerinden 50 yıl sonra Japonya’ya, genç ve umut vadeden piyanist Deniz Erden ile uzanacak.

Ortaokul ve lise yıllarında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano bolümüyle genç yaşta başlayan müzik eğitimini, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano bölümünde tamamladığı lisans ve yüksek lisans eğitimleriyle taçlandıran Erden, Türk bestecilerin ezgilerini, Japon müzikseverlere hissettirmeye gidiyor.

DÜNYA PRÖMİYERİ

Müzik dünyasında yeteneğiyle önümüzdeki dönemde sıkça adından bahsettirecek olan Deniz Erden, klasik Japon müziğinin çağdaş sanatçıları Hideki Kozukura ve Akira Nishimura’nın eserlerine konserde yer verecek. Bununla beraber, Japon besteci Haruyuki Suzuki’nin 'Ringlet' parçasını da ilk kez bu konserde çalarak eserin dünya prömiyerini gerçekleştirecek.

Japonya sonrası Türkiye’nin farklı yerlerinde düzenlenecek konserlerle, bu kez Türkiye’deki müzikseverler bu Japon bestecileri ülkemizde dinleyebilecekler.

SARI GELİN SÜRPRİZİ

18 Kasım’da Tokyo, 20 Kasım’da ise Nagoya da gerçekleşecek iki konserde Japon müzikseverleri bir de sürpriz bekliyor. Farklı yorumlarıyla müzik severleri geniş bir yelpazede etkilemiş, son olarak Fazıl Say’ın yorumuyla klasik müziğe kazandırılan 'Sarı Gelin' parçası da Deniz Erden’in repertuarında yer alıyor.

Fazıl Say'ın yolundan ilerliyor! ile ilgili etiketler Japonya
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.