Fazıl Say'dan 'Şahmaran' dizisine ağır eleştiri

Kısa süre önce sosyal medyaya ara vereceğini ve işlerine odaklanacağını açıklayan Fazıl Say kendini tutamadı... Serenay Sarıkaya, Burak Deniz ve Mert Ramazan Demir'in başrolde yer aldığı 'Şahmaran' dizisi Netflix'te yayına girdi. Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, Şahmaran dizisi hakkında eleştirisini sosyal medya hesabından paylaştı. Fazıl Say'ın ''Böyle Şahmaran mı olur ulan?'' şeklindeki sert çıkışı herkesi şaşırttı.

Asırlar öncesine uzanan bir aşk hikâyesini konu alan 'Şahmaran' dizisi 20 Ocak'ta Netflix'te yayınlandı. Başrollerini Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz’in paylaştığı, kadrosunda Mustafa Uğurlu, Mahir Günşiray, Mert Ramazan Demir, Ebru Özkan, Hakan Karahan, Elif Nur Kerkük, Mehmet Bilge Aslan, Ekin Gökgöz, Berfu Halisdemir, Nilay Erdönmez, Nil Sude Albayrak, Ayşe Lebriz Berkem, Mert Doğan ve Ece Ertez gibi isimlerin yer aldığı dizi, izleyicilerden büyük ilgi gördü.

 

''10 ÜZERİNDEN 1''

Ünlü piyanist Fazıl Say, dizi ile ilgili yaptığı eleştiriyle gündem oldu. Instagram hesabından dizi hakkında düşüncelerini paylaşan Say, ''Şahmaran dizisini denedim daha ikinci bölümde 'oğlan kızı nasıl götürür'e bağladı. Bıraktım. Bıktım. Böyle Şahmaran mı olur ulan? Bıktık felsefesizlikten, klişelerden, kısıtlılıktan, aşamamaktan, uçamamaktan, ucuzluktan ve reytingtinizden. 10 üzerinden bir!'' ifadelerini kullandı.

fazıl say - şahmaran

Paylaşımına ayrıca bir yorumda bulunan Say şunları yazdı: ''Bu sayfada takip edenler bilir, pek çok diziyi de tavsiye etmişimdir takipçilerime. Başta Türk yapımı olanları. Şahsiyet, Kulüp, Uysallar, Bir başkadır… bunlardan bazıları.. “Niye sonuna kadar seyretmeden yorum yaptınız?” Diye bir şey kimseye denemez . Şahmaran konusunda. 2 bölümüne katlanmak bazen yeterlidir çünkü. Kötü iş olmuş.''

Fazı Say'ın bu paylaşımı kısa sürede sosyal medyada gündem olurken ünlü piyaniste katılanlar kadar eleştirisini haksız bulanlar da oldu.


SOSYAL MEDYAYA ARA VERECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan, Fazıl Say 2019 yılında Milano'da evlendiği meslektaşı Ece Dağıstan ile 30 Kasım 2022'de boşanmıştı. Fazıl Say boşanma sonrası sosyal medyaya ara vereceğini duyurmuş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

''İzninizle uzunca bir müddet sosyal medyaya ara vermek istiyorum.
Bestelerime konserlerime konsantre olmak istiyorum.
Onlar benim tek tedavim şu an.
Tedavi, çünkü iyi değilim.
İyi olmak için zamana ihtiyaç var.
İnançla ve umutla devam edeceğim ama zamana ihtiyaç var.
Konserlerde “iyi”yi içime çekebiliyorum.
Kaplayabiliyor benliğimi.
Bu benim tek umudum şu an.''

ŞAHMARAN DİZİSİNİN KONUSU

Şahsu (Serenay Sarıkaya), annesini kaybettikten sonra büyük babasıyla yüzleşmek için Adana’ya gider ancak burada kendisini Mar adı verilen sıra dışı bir topluluğun ortasında bulur. Şahmaran efsanesine inanan Mar ırkı seçilen kızın Şahsu olduğunu düşünmektedir. Ve onun gelişiyle tarihi kehanetin gerçekleşmesini beklemektedirler. Her şeyden habersiz olan Şahsu ise Mar topluluğunun yol göstericisi Maran ile aralarındaki çekime karşı koyamaz ve ona âşık olur. Şahsu, onu bekleyen bu tehlikeli yolda hem kendini hem de aşkın gücünü keşfedecektir.

Fazıl Say'dan 'Şahmaran' dizisine ağır eleştiri - Resim : 5

Fazıl Say'dan 'Şahmaran' dizisine ağır eleştiri ile ilgili etiketler Fazıl Say Şahmaran Dizisi Serenay Sarıkaya Burak Deniz
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.