Fazıl Say'dan 23 Nisan'a özel paylaşım

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say sosyal medya hesabından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na ilişkin bir video paylaştı. Söz konusu paylaşımda, ''En güzel müzik çocuklarla olan müzik...'' ifadelerini kullanan Say, 4 piyanist çocukla beraber “Kumru Ballad'' isimli parçayı çaldı.

Piyanist Fazıl Say, yaklaşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için sosyal medya hesabından bir video paylaştı. 

Say, söz konusu paylaşımda, ''En güzel müzik çocuklarla olan müzik...

Bu sabah çocukları dinleyelim mi?
Arya Su, Adil Kerem, Tarık Kaan ve Damla Ece; ne güzel piyano çalıyorsunuz. Beraber bir video yaptık, umarım seversiniz.Dostlar; Dinlediğiniz “Kumru Ballad”, bu çok yetenekli müzisyen çocuklar ile parçayı bölüştük.
...
Bir anımı anlatayım;
Bir kere Japonya’da bir meslektaşım konserimden sonra kulis odama geldi,”bir şey soracağım” dedi. -“Buyrun tabiki” dedim.

-“Ben sizin Kumru eserinizi konserlerimde sıklıkla çalıyorum, bu türkçe Kumru kelimesi ne anlama geliyor, bilmediğim için, araştırdım, internete bakıyorum, sürekli bir sandviç resmi çıkıyor, siz bir sandviç için mi yaptınız bu besteyi?”

Yarın yeni bestem “Şükran türküsü”nü paylaşacağım, elimizden gelen en iyisiyle yarattığımız videoları umarım beğenirsiniz.
Son söz tekrar çocuklara;
Çocuklar, müzik yapmaya devam, hep daha iyisi için daha güzeli için. Bakın; Bach, Beethoven, Chopin çalışırken o kadar çok çalışmak ve emek vermek zorundayız ki, biz piyanistler zaten alışığız “karantina” benzeri aylara.
Devam, yaratmaya,
Sevmek, düşünmek ve anlamaya...'' ifadelerini kullandı.

Fazıl Say'dan 23 Nisan'a özel paylaşım

Fazıl Say'dan 23 Nisan'a özel paylaşım ile ilgili etiketler Fazıl Say 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Çocuk piyano
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.