Fay hattı üzerinde bulunan 18 kent!

İzmir'i sarsan 6.6'lık depremin ardından açıklamada bulunan Prof. Dr. Okan Tüysüz, 18 kentin fay hattı üzerinde olduğunu söyledi. Kentlerin ismini tek tek sayan Tüysüz, "Beni korkutan yer Türkiye'nin tamamı. Öncelikli olan yer tabii ki; Marmara Bölgesi." dedi.

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından akıllara gelen soru şu oldu: "Deprem bilimcileri tedirgin eden fay hatları hangileri?"

Habertürk'ten Alper Uruş, Türkiye'nin önde gelen yer bilimcilerine bu soruyu yöneltti. Deprem bilimcilerin ortak fikri, Türkiye'nin her yerinde, her an 7 büyüklüğünde bir depremin olabileceği yönünde.

"18 İLİMİZ FAY ZONU ÜZERİNDE"

Prof. Dr. Okan TÜYSÜZ (İTÜ Emekli Öğretim Üyesi) konuya ilişkin şunları söyledi:

"Beni korkutan yer Türkiye'nin tamamı. Öncelikli olan yer tabii ki; Marmara Bölgesi. Hem nüfus yoğunluğu hem beklenen depremin büyüklüğü hem de ekonomik olarak Türkiye'nin can damarının İstanbul'da atması nedeniyle...

Bunun dışında Bingöl Yedisu kırılmaya çok yatkın. Yine Palu (Elazığ) civarı, Hatay-Kahramanmaraş arası benim kırılmasını beklediğim fay hatları. Bu hatların hepsinde 7 ve 7 üzerinde bir deprem yaratabilir.

Fay hattı üzerinde bulunan 18 kent!

"550 TANE DİRİ FAY HATTI VAR"

Türkiye'de 550 tane bilinen diri fay hattı var. Türkiye'nin 18 ili ise aktif fay hattının üzerinde...

İŞTE FAY ZONU ÜZERİNDEKİ 18 KENTİMİZ

Bu kentlerimiz; Aksaray, Bolu, Yalova, Bursa, Sakarya, Manisa, Balıkesir, İzmir, Denizli, Aydın, Kahramanmaraş, Erzurum, Hakkâri, Hatay, Eskişehir, Muğla, Bingöl ve Kütahya.

Fay hattı üzerinde bulunan 18 kent! - Resim : 2

Fay hattı üzerinde bulunan 18 kent! ile ilgili etiketler deprem İzmir Türkiye fay hattı
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.