Fay hattı sorgulama ekranı! Evinizin altından fay hattı geçiyor mu?

Fay hattı sorgulama ekranı! Yaşanan depremler sonrasında deprem ile ilgili birçok detay araştırılmaya başlandı. Fay hatlarının nereden geçtiği ise merak edilen konuların başında yer alıyor. Fay hatların geçtiği yerler ise MTA sayfasında sorgulanabilmektedir. İşte fay hattı sorgulama ekranı...

Fay hattı sorgulama ekranı! Bugün Manisa'nın Akhisar ilçesinde 4,8 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem birçok ilde etkisini gösterdi. Gerçekleşen depremler sonrası ise fay hatların geçtiği yerler merak edilmeye başlandı. Peki MTA fay hattı sorgulama nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

FAY HATTI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Fay hattı sorgulama ekranına MTA'nın resmi internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. http://www.mta.gov.tr/v3.0/ adresine girip MTA Yerbilimleri Portalı'nı http://yerbilimleri.mta.gov.tr/anasayfa.aspx tıklayarak harita üzerinden bulunduğunuz konumu girebilirsiniz.

MTA FAY HATTI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

EVİNİZDEN FAY HATTI GEÇİYOR MU?

MTA'nın sayfasına girdikten sonra, yer bilimleri portalına tıklayıp, çıkan harita üzerinden konuma girmek gerekmektedir. Haritadan konum girildikten sonra, faylar kısmını girip detaylara bakılabilmektedir. Sayfanın sol alt köşesinden ise ''son depremleri'' görmek mümkündür. Sayfanın sağ üst kısmından ise son 24 saat, 7 gün ve 30 gün yazan kutucuklara tıklayarak ayrıntılı olarak depremleri görmek de mümkündür.

MTA NEDİR?

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünün kısaltılmışı olarak MTA kullanılmaktadır. Kuruluşuna baktığımız zaman 1935 yılının 14 Haziran’ında kurulmuş olmakta. Madencilik üzerine araştırma ve çalışmalar yapmaktadır. Ülkemizin yer altı kaynaklarını araştırarak gerekli yerlerde sondaj çalışmasında bulunur. MTA, madencilik alanında gelişme ve büyüme sağlanması düşünerek kurulan bir kurum olmaktadır. Ülkemizin sahip olduğu kaynaklarının yerleri ve miktarının ölçülmesinde ve gerekli kuruluşlara iletmekle görevlidir.

Kuruluşun görevleri ise;

Maden sektöründe işçi ve mühendis yetiştirmek

Taş ve maden ocaklarının aramasını ve bulunmasını sağlamak

Bulunan madenlerde etüt çalışmalarının yapılması ve işletme için uygun olup olmadığını anlamakla görevli olan kurumdur.

Fay hattı sorgulama ekranı! Evinizin altından fay hattı geçiyor mu? ile ilgili etiketler deprem fay fay hattı sorgulama
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.