Favipiravir nedir? Koronaya iyi geliyor mu?

Favipiravir nedir? Koronavirüs ile ilgili arka arkaya haberler geliyor.Türkiye'de koronavirüs vakası görüldüğü geçen günlerde açıklandı. Çin Büyükelçiliği bir açıklama yaparak Favipiravir isimli ilacın koronavirüsüne iyi geldiğini söyledi. Detaylar haberimizde...

Favipiravir nedir? Dünyada konuşulan konular arasında koronavirüs yer alıyor. Koronavirüs salgını ile peş peşe haberler geliyor. Çin Büyükelçiliği Favipiravir isimli ilacın corona virüsüne iyi geldiğini açıkladı. Bu açıklama sonrasında Favipiravir ile ilgili araştırmalar başladı.

FAVİPİRAVİR NEDİR?

T-705, Avigan veya favilavir olarak da bilinen Favipiravir, Japonya'nın Toyama Chemical tarafından birçok RNA virüsüne karşı aktivite ile geliştirilen bir antiviral ilaçtır. Şubat 2020'de Favipiravir Çin'de ortaya çıkan COVID-19 hastalığının deneysel tedavisi için inceleniyordu.

Japonlar tarafından geliştirilen bir ilaç olan Favipiravir 2014 yılından beri Japonya’da ve bazı ülkelerde satışta. Virüslerle mücadele eden Favipiravir’in yapılan denemelerde herhangi bir ters etki göstermediği ve koronavirüsünün tedavisinde faydalı olduğu Çinli yetkililer tarafından iddia edildi.

Favipiravir nedir? Koronaya iyi geliyor mu?

ÇİN’İN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ DE PAYLAŞTI

Çin Ankara Büyükelçiliği de Favipiravir’i paylaştı;

“‘Favipiravir isimli ilacın KOVID-19’un iyileşme sürecini 11 günden 4 güne indirdiği kanıtlandı! 2014’ten beri Japon eczanelerinde bulunan ilacın etkinliğini Çin Ulusal Biyoteknoloji Merkezi başkanı Zhang Xinmin Salı günü yaptığı toplantıda anlattı” ifadelerinin kullanıldığı Tweet büyükelçilik tarafından paylaşıldı.

Düünyayı etkisi altına alan corona virüsü nedeniyle ölüm sayısı gitgide artarken Türkiye'de de ilk ölüm gerçekleşti. Türkiye'de vaka sayısı 98'e yükselirken vatandandaşlar corona virüsüne önelem almak için araştırma yapıyor. Çin Büyükelçiliği ise bir açıklama yaparak Favipiravir isimli ilacın corona virüsüne iyi geldiği belirti. Bu gelişme sonrası Favipiravir nedir, ne işe yarar? Favipiravir içeren ilaçlar nelerdir? soruları sorulmaya başlandı.

Favipiravir nedir? Koronaya iyi geliyor mu? ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona favipiravir nedir
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.