Favipiravir ilacı fiyatı nedir? Nerede satılır?

Favipiravir ilacı fiyatı nedir? Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını yayılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de de koronavirüs vakalarının olduğu açıklandı. Çin Büyükelçiliği bir açıklama yaparak Favipiravir isimli ilacın koronavirüsüne iyi geldiğini söyledi. Birçok kişi favipiravirin ne kadar olduğunu merakla araştırmaya devam ediyor. Peki, Favipiravir ilacı fiyatı nedir? Nerede satılır? Detaylar haberimizde...

Favipiravir ilacı fiyatı nedir? Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya genelinde birçok kişinin ölümüne sebep olan koronavirüsün Türkiye'de de görülmesi sağlık önemlerini arttırdı. Koronavirüs salgını sebebi ile Türkiye'de koronavirüs olan bir vatandaş hayatını kaybetti. Çoğu kişi tedbirlerini artırırken Çin Büyükelçiliği Favipiravir isimli ilacın koronavirüsüne iyi geldiğini açıkladı. Çoğu kişi favipiravirin fiyatını merakla araştırmaya devam ediyor. Peki, Favipiravir ilacı fiyatı nedir? Nerede satılır? Detaylar haberimizde...

favipiravir ne kadar ile ilgili görsel sonucu

FAVİPİRAVİR İLACI NE KADAR?

Çin Ulusal Biyoteknoloji Geliştirme Merkezi başkanı Zhang Xinmin, yaptığı açıklamada Favipiravir adlı ilacın corona virüsü üzerinde ciddi şekilde etkili olduğunu belirtti. “Favipiravir” isimli ilacın hafif ve düzenli vakalar için iyileşme süresini 11 günden 4 güne indirdiğinin açıklandı. İlacın ne kadar olduğuna dair henüz bir açıklama gelmedi.

Çin Ankara Büyükelçiliği de Favipiravir’i paylaştı; “‘Favipiravir isimli ilacın KOVID-19’un iyileşme sürecini 11 günden 4 güne indirdiği kanıtlandı! 2014’ten beri Japon eczanelerinde bulunan ilacın etkinliğini Çin Ulusal Biyoteknoloji Merkezi başkanı Zhang Xinmin Salı günü yaptığı toplantıda anlattı” ifadelerinin kullanıldığı Tweet büyükelçilik tarafından paylaşıldı.

T-705, Avigan veya favilavir olarak da bilinen Favipiravir, Japonya'nın Toyama Chemical tarafından birçok RNA virüsüne karşı aktivite ile geliştirilen bir antiviral ilaçtır. Şubat 2020'de Favipiravir Çin'de ortaya çıkan COVID-19 hastalığının deneysel tedavisi için inceleniyordu.

Japonlar tarafından geliştirilen bir ilaç olan Favipiravir 2014 yılından beri Japonya’da ve bazı ülkelerde satışta. Virüslerle mücadele eden Favipiravir’in yapılan denemelerde herhangi bir ters etki göstermediği ve koronavirüsünün tedavisinde faydalı olduğu Çinli yetkililer tarafından iddia edildi.

Favipiravir ilacı fiyatı nedir? Nerede satılır? ile ilgili etiketler İlaç Koronavirüs Korona 2020 hastalık Virüs tedavi favipiravir Koronavirüsü koronavirüs aşısı önlem
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.