Fauci: ABD'de koronavirüs aşısının dağıtımına yıl sonuna kadar başlanabilir

Koronavirüse karşı bir aşının ortaya konmasına "artık bir şey kalmadı" açıklamasını yapan ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci, Pfizer ve BioNTech ortaklığında geliştirilen koronavirüs aşısının dağıtımına 'yıl sonundan önce başlanabileceğini' söyledi.

ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci, koronavirüsü karşı bir aşının ortaya konmasına "artık bir şey kalmadı" açıklamasını yaptı.

"KASIM AYI SONU YA DA ARALIK BAŞINDA..."

Pfizer ile BionTech tarafından geliştirilen bir COVID-19 aşısının denekler üzerinde yüzde 90'dan fazla etkinlik gösterdiğinin açıklanması sonrası konuşan Fauci, ABD'de aşının dağıtımının yıl sonundan önce başlayabileceğini vurgulayarak, "Kasım ayı sonu ya da aralık ayı başında doz vermeye başlayabiliriz" dedi.

Konuşmasında Moderna'nın da hali hazırda bir aşı geliştirmekte olduğunu belirten Faici, bu aşının da benzer etkinlik gösterebileceğine inandıklarını vurguladı.

CNN'e konuşan Fauici, aşı haberlerinin Amerikan halkının rahatlamasına yol açmaması gerektiği uyarısında da bulanarak, Amerikalıları sabırlı olmaya ve bu süreçte koruyucu tedbirleri uygulamaya devam etmeye de çağırdı.

Fauci: ABD'de koronavirüs aşısının dağıtımına yıl sonuna kadar başlanabilir ile ilgili etiketler korona aşısı kovid-19 covid-19 aşı Anthony Fauci Pfizer BioNTech
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.