Fatma Şahin kimdir? Ne iş yapıyor? Aile Bakanı mı oldu?

Fatma Şahin'in yeni kabinede Çalışma ve Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı olarak yer alacağı kulislerde konuşulan konular arasında yer alıyor. Kabinede yer alacak isimlerin kimler olacağı merak konusu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 21.30'da yeni kabineyi açıklaması bekleniyor. Peki Fatma Şahin kimdir? Kaç yaşında? Aile Bakanı mı olacak? Ne iş yapıyor? Detaylar haberimizde...

Fatma Şahin kimdir? Çalışma ve Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı'nın Fatma Şahin olacağı iddialar arasında bulunuyor. Vatandaşlar yeni kabinede yer alacak isimlerin kimler olduğunu merak edyor. 16 bakanın isimleri merak ediliyor. Peki Fatma Şahin kimdir? Kaç yaşında? Aile Bakanı mı oldu? Ne iş yapıyor? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Fatma Şahin kimdir?  Ne iş yapıyor? Aile Bakanı mı oldu?

FATMA ŞAHİN KİMDİR?

Fatma Şahin, 20 Haziran 1966 tarihinde Gaziantep'te dünyaya geldi. 

Lise mezuniyetinin ardından İstalbul Teknik Üniversitesi'nde eğitimine devam eden Şahin, burada Kimya-Metalurji Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

Üniversite mezuniyetinin ardından özel sektörde çalışmaya başladı. Bir süre İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak görev yaptı.

XXII., XXIII. ve XXIV. Dönem AK Parti Gaziantep Milletvekili seçildi. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Yerel Seçimler'de AK Parti'den Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na aday gösterildi ve Başkan seçildi.

Şahin, üst üste iki dönem Gaziantep Milletvekili seçilen ilk kadın siyasetçidir.

Aynı zamanda XXII. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği görevinde bulundu, TBMM Töre ve Namus Cinayetleri ile Çocuklara Karşı Şiddeti Araştırma Komisyon Başkanlığı görevini yürüttü, AK Parti Kadın Kollarında bir dönem teşkilattan ve bir dönem de siyasi işlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevlerini üstlendi, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski bakanlarından Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan'la ilgili oluşturulan Meclis Soruşturma Komisyonunda ve Tuz Gölü Araştırma Komisyonunda çalıştı.

Ayrıca Şahin, Ak Parti 2. Olağan Kongresinde Merkez Karar Yürütme Kuruluna seçildi.

16 Nisan referandumunda kabul edilen, 24 Haziran seçimleri ile de yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı'nın belli olduğu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemibugün resmen hayata geçiyor.

Başbakanlık kurumunun kaldırılarak tüm bakanlıkların doğrudan Cumhurbaşkanlığı'na bağlı olacağı yeni sistemle ilgili en çok merak edilen konu ise Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde kimlerin yer alacağı...

Fatma Şahin kimdir?  Ne iş yapıyor? Aile Bakanı mı oldu? - Resim : 2

YENİ KABİNE NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yeni kabinenin bugün saat 21.30'da açıklanması bekleniyor. Ankara kulislerinde ise uzun süredir "bakan toto" oynanmaya devam ediyor.

Son olarak yeni bir Cumhurbaşkanlığı listesi dolaşıma girdi. Ankara kulislerinde elden ele dolaşan o listede çok sürpriz isimler yer alıyor.

İşte kulislere yansıyan o Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

Fatma Şahin kimdir?  Ne iş yapıyor? Aile Bakanı mı oldu? - Resim : 3

AİLE NEDİR?

Ana baba ve çocuklarının meydana getirdiği en küçük topluluktur. Toplumun temeli olan aileyi kuran iki temel öğe, erkekle kadındır.

Aile, gerek kanun yapıcılar, gerek din kurallarını koyanlar tarafından, çağların ve toplumların ihtiyaçlarına göre farklı şekillerde ele alınmıştır. Türlü aile tipleri arasında en tanınmışları şunlardır:

1. Kadının aynı zamanda birkaç erkekle evlenmesine dayanan aile (Polyandria). Bugün bu tıp evlenmelere Tibet civarında rastlanır. 
2. Erkeğin aynı zamanda birçok kadınla evlenmesine dayanan aile (Polygamia). Buna Müslüman ulusların çoğunda ve Amerika’daki Mormon'lar arasında rastlanır. 
3. Erkeğin tek kadınla evlenmesine dayanan aile (Monogamia). Bu tip evlenmeler bütün uygar ülkelerdeki evlenmelerdir. Kadına en çok hak ve bağımsızlık sağlayan aile şeklidir.

Aile, evlilik ve kan bağına dayanan; anne, baba, çocuklardan oluşan en küçük sosyal gruptur. Toplum, ailelerden oluşur. Bu nedenle, aile toplumun temeli olarak kabul edilir.Sevgi, saygı, gelenek ve görenek gibi değerler öncelikle ailede kazanılır. Aile; inançların, ahlaki davranışların, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma gibi değerlerin öğrenildiği yerdir. Aile kurumunun en önemli niteliği, sevgi odaklı bir ilişkiler dünyası olmasıdır. Bu yönüyle aile, bireyleri sevgi ve şefkatle toplumsal hayata hazırlayan bir okuldur.

Aile bireylerinin huzurlu bir ortamda iyi yetişmesi, toplum için de hayati önem taşır. Çünkü ailenin huzuru ve mutluluğu, toplumun huzur ve mutluluğu demektir. Aile yapısının sağlıklı bir şekilde devam etmesi için aile bireylerinin davranışları çok önemlidir. Öncelikle ailede huzur, mutluluk ve güven ortamının oluşması gerekir. Bu da ancak aile bireylerinin büyüklerine karşı saygı, küçüklerine karşı ise sevgiyle davrandıkları bir ortamda gerçekleşir.

 

Fatma Şahin kimdir? Ne iş yapıyor? Aile Bakanı mı oldu? ile ilgili etiketler Fatma Şahin kimdir ne iş yapıyor aile bakanı mı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.