Fatma Girik'in ölümüyle ilgili acılı kardeşi Günay Girik'ten şok iddia! Koronavirüse yakalanmasında hastanenin ihmali mi var?

Bu sabah tedavi gördüğü hastanede koronavirüse bağlı viral pnömoni tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği sonucu 79 yaşında hayatını kaybeden Yeşilçam'ın usta oyuncusu Fatma Girik’in kardeşi Günay Girik şoke eden açıklamalarda bulundu. Günay Girik, "Hastane yönetimi ile ilgili bir ihmal vardır demiyorum ama koronayı kesin burada oldu” dedi.

Fatma Girik tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında yaşamını yitirdi. Hastaneye gelen Fatma Girik'in yakınları ve sevenleri büyük üzüntü yaşadı. Girik ailesinin yakını Ahmet Hamdi Gürbüz ve Fatma Girik'in kardeşi Günay Girik, hastane önünde açıklamalarda bulundu.


''ARAŞTIRACAĞIM, PEŞİNDEYİM!''

Kardeş acısıyla sarılan Günay Girik, Fatma Girik'in vefatıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Günay Girik, “Bakıcısına veya gelenine gidenine bile test yaptırılsaydı. Çünkü ablamda korona yoktu ve aşılarını tam yaptıran biriydi. Ben ablamı 2 senedir öpmedim bile, cenaze işlemleri ise yarın Cemal Reşit Rey’de tören düzenlenecek. Akabinde Teşvikiye Camii’nde cenaze namazı kılınacak. Daha sonra Bodrum’a götürülüp toprağa vereceğiz. Ben hastane yönetimi ile ilgili bir ihmal vardır demiyorum. Ama koronayı kesin burada oldu. Ama hastane ihmalimi, yoksa yeğenim gidip geliyor ondan mı, yoksa bakıcıdan mı bilmiyoruz. Başka birinden de olabilir ben bunu araştıracağım peşindeyim” şeklinde konuştu.

 Aile yakını Ahmet Hamdi Gürbüz ise “Bizim kimseyi suçlama niyetimiz yok ama hastaneye gelen bir insanın sanki koronayla buraya gelip, burada vefat ettiği algısı çok doğru bir algı değil. Kendisi buraya geldiğinde fiziki bir takım sorunlar vardı. Zaten rutin gidip geliyordu. Aile ya da sevenleri hastaneyi suçlayacak değil ama buraya geldikten sonra hastanede bir insanın korona olması çok kabul edilir bir şey değil. Burada bir şikayet yok Günay Bey’in de bizim de zaten hastane bildiğimiz bir hastane” diye konuştu.

Fatma Girik'in ölümüyle ilgili acılı kardeşi Günay Girik'ten şok iddia


Hastanede çıkışında konuşan Fatma Girik'in yeğeni Ahu Turanlı, “Hani iyileşip Bodrum’a dönmek istiyordu, maalesef şimdi cenazesini götüreceğim. Bodrum’u çok seviyordu, iyileşip oraya dönmek istiyordu” dedi.

 ''ENFEKSİYONA YAKALANDIĞINI SÖYLEDİLER''

Ahu Turanlı, “Tabi çok üzgünüz. Ben açıkçası annemi kaybettim ama Türkiye büyük bir değerini kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun. 6 aydır zaten solunum sıkıntısı vardı. Maalesef işte bugün saat 06.00 sıralarında vefat etti. 2 haftadır burada yatıyordu. Son 2-3 gün yoğun bakıma aldılar. Ben her gün geliyordum, yoğun bakıma girdiği günün sabahında da gelmiştim. Ondan sonra yoğun bakımda olduğu için içeriye giremedim. Bir enfeksiyona yakalandığını söylediler. Buraya solunum sıkıntısıyla hastaneye geldik ama nereden ne oldu hiçbir fikrim yok. Yani solunum yetersiz olduğu için konuşmada da güçlük çekiyordu. Solunumla alakalı bir problemi vardı başka da bir problemi yoktu. O benim annemdi aramızda normal konuşmalarımız oldu. Hani iyileşip Bodrum’a dönmek istiyordu, maalesef şimdi cenazesini götüreceğim. Bodrum’u çok seviyordu, iyileşip oraya dönmek istiyordu” dedi.

Fatma Girik'in ölümüyle ilgili acılı kardeşi Günay Girik'ten şok iddia


Ünlü sanatçı Fatma Girik için yarın saat 10.00’da Cemal Reşit Rey’de tören düzenlenecek. Ardından öğle namazını müteakip Teşvikiye Camii’nde cenaze namazı kılınacak. Daha sonra Fatma Girik vasiyeti üzerine Bodrum’da toprağa verilecek.

 

Fatma Girik'in ölümüyle ilgili acılı kardeşi Günay Girik'ten şok iddia! Koronavirüse yakalanmasında hastanenin ihmali mi var? ile ilgili etiketler Fatma Girik Günay Girik Ahu Turanlı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.