Fatma Girik'in ölüm nedeni belli oldu! İşte hastaneden ilk açıklama

6 ay önce tedavi görmek için 20 yıldır yaşadığı Bodrum'daki evinden tanışarak yeniden İstanbul'a yerleşen Türk sinemasının usta oyuncusu Fatma Girik, bu sabah tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Vefatıyla yakınlarını ve sevenlerini yasa boğan Fatma Girik'in ölüm nedeni belli oldu. Hastaneden yapılan açıklamada usta sanatçının koronavirüse bağlı viral pnömoni (zatürre) tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybettiği söylendi.

Aralarında Kanlı Nigar, Postacı, Nefret, Yaşam Kavgası gibi yapımların da olduğu çok sayıda filmde rol alan Yeşilçam'ın usta isimlerinden Fatma Girik bu sabah 79 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Fatma Girik'in ölüm nedeninin ise koronavirüse bağlı çoklu organ yetmezliğinden olduğu açıklandı.


Fatma Girik'in ölüm nedeni belli oldu! İşte hastaneden ilk açıklama

HASTANEDEN İLK AÇIKLAMA


Girik'in ölümüyle ilgili hastaneden yapılan açıklamada, "Türk sinemasının çınarı ve değerli oyuncusu Sayın Fatma Girik Covid-19'a bağlı viral pnömoni tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Liv Hospital Ailesi olarak Türk sinemasının dev oyuncusunu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Fatma Girik'in ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz." denildi. 

 

Prof. Dr. Simru Tuğrul Yeşilçam'ın usta oyuncusu Fatma Girik'in Covid-19'a bağlı viral enfeksiyon nedeniyle yoğun bakımda tedavi gördüğünü ve gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Simru Tuğrul, ünlü oyuncunun ölümüne ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Fatma Girik'in uzun yıllardır çeşitli nedenlerle hastanede tedavi gördüğünü hatırlatan Tuğrul, "Ne yazık ki bu sabah üzücü bir olayla güne başladık. Türk sinemasının dev çınarı değerli Fatma Gerik'i ne yazık ki bu sabaha karşı kaybettik. Sayın Fatma Girik uzun yıllardın hastanemizde çeşitli nedenlerle yatarak ve ayakta tedavi görmekteydi. En son zatürre ve solunum yetmezliğine bağlı hastanemize yatışı gerçekleştirildi. Yapılan tetkiklerde Covid- 19'a bağlık viral enfeksiyon olduğu görüldü. Yoğun bakımda takip ve tedavisine başladık. Ancak yapılan tedavilere rağmen kendisine çoklu organ yetmezliği gelişti. Bu sabaha karşı tüm müdahalelere rağmen sabah 7 civarında Hakk'ın rahmetine kavuştu" ifadelerini kullandı.


Tedavi sürecinde ünlü oyuncuyu yakından tanıma fırsatı bulduğunu söyleyen Tuğrul, "Kendisini çok everdik, hastane sürecinde şahsen tanıma fırsatı buldum. Çok değeri bir insandı pozitif, espri anlayışı müthişti. Çok seviyorduk kendisini. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz, tüm sevenlerine ve ailesine baş sağlığı diliyoruz" şeklinde konuştu.


''BİZ KORONAVİRÜSE YAKALANDIĞINI DUYDUK'' 


Fatma Girik'in aile dostlarından Filiz Kalkavan Sözcü'ye yaptığı açıklamada "Fatma hanım ile uzun yıllarımız birlikte geçti. Tedavisinin daha iyi yapılabilmesi için İstanbul'daki evine gitmişti. Yaklaşık iki hafta önce fenalaşarak özel hastaneye ve orada yoğun bakıma alınmıştı. Bu sabaha karşı yaşamını yitirdi. Doktorlar ölüm nedenini henüz açıklamadı ama biz koronavirüsüne yakalandığını duyduk. Cenazesi ile ilgili işlemler henüz aydınlanmadı" ifadelerini kullandı.

 

Fatma Girik'in ölüm nedeni belli oldu! İşte hastaneden ilk açıklama ile ilgili etiketler Fatma Girik zatürre yoğun bakım organ yetmezliği
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.