Fatih Terim: Oyun başlarken beraberliği kafasına koyan bir takım olamayız

Fatih Terim: "Beraberlik bize yetiyor; ama o felsefeyle çıkmayacağız. Belki Lazio geri çekilmemize sebep olabilir. Yoğun presle başlayacaklarını düşünüyorum. Oyun içerisinde kazanmak için oynayacağız. Benim karakterimi iyi tespit etmişsiniz. Her yerde kazanmak isterim. Oyun başlarken beraberliği kafasına koyan bir takım olamayız. Öyle olursa kaybederiz."

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Lazio maçı öncesi yaptığı açıklamada, "Sahaya beraberlik düşüncesiyle çıkmayacağız. Beraberlik düşüncesiyle çıkmak bize kaybettirir" dedi.

Terim, UEFA Avrupa Ligi E Grubu’ndan lider çıkan takımı tayin edecek olan Lazio maçı öncesi Roma Olimpiyat Stadyumu’nda basının karşısına geçti. Terim'in sözleri şöyle...

"İstanbul’daki ilk maçtan önce sadece bir futbolsever olsam, maç programlarına baksam kesin bu maçı seçerim demiştim. Doğru. Burada Lazio’ya duyduğum saygı kadar, takımıma olan güvenimin de ifadesiydi. Bu gruptaki serüvenimiz gösterdi ki Galatasaray oynadığı futbol ve vaat ettiği gelecekle birlikte Avrupa kalitesini yükselten bir takım. Bu yüzden Marsilya ile oynadığımız maç, benim için Avrupa Ligi’nde o gecenin maçıydı."

"Tarafsız olarak yarınki maç programına bakıldığı zaman da Lazio maçının o gün söylediğim konuyla örtüştüğünü görüyorum. Lazio ve Galatasaray’ın bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde başardığı şeylerden sonra yarın bir play-off maçı oynayacak gibiyiz. Biz buraya herhangi bir sıkıntı olmadan da gelebilirdik. Lokomotiv maçında maalesef çok fazla goller kaçırdık. Çok da kötü bir gol yedik. Yoksa liderliği garantilemiştik. Lazio aynı grupta yer aldığımız, çok ciddi gol pozisyonlarına giren ve bitiricilik seviyesi yüksek olan bir takım. Böyle bir rakibe karşı oynayacağız."

 Fatih Terim: Oyun başlarken beraberliği kafasına koyan bir takım olamayız

"ALLAH’A ŞÜKÜR İYİYİM" 

Sağlık durumu hakkında da açıklamalarda bulunan Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Pazartesi başlayan ağrılarım mide ve bağırsak sistemindeki ağrı şikayetlerim daha sonra bir rahatsızlığa dönüştü. Geceyi hastanede geçirmek zorunda kaldım. Kimseyi telaşlandırmak ve endişelendirmek istemedim. Onun için herhangi bir paylaşımda ve bilgilendirme yapmayı çok erken gördüm. Tetkikler devam ediyordu. Daha sonra bazı operasyon ihtimalinin olduğu masaya konunca tekrar konuştuk. Doktorlarımızdan gerekli izinleri alarak dün antrenmana gittim. Sonra hastaneye geri döndüm."

"Şimdi de takımımla beraberim. Ondan dolayı çok mutluyum. Buradan sevgili Dursun Buğra Hoca'mın nezdinde üç gün boyunca benimle ilgilenen doktorlara çok teşekkür ediyorum. Arayan, soran, ilgilenen, paylaşan, iyi dileklerde bulunan herkese teşekkür ediyorum. Çok şükür iyiyim. Burada olmaktan da son derece mutluyum. Onlarla pazarlık edilmez ama sağ olsunlar bana izin verdiler. Allah’a şükür iyiyim. İlginize teşekkür ederim.”

"DEFANSİF ÖNLEMLERİMİZİ ALACAĞIZ" 

Lazio karşısında beraberlik yetse de bu düşünceyle sahaya çıkmayacaklarını ve karakteristik oyunumuzu sahaya yansıtmaya çalışacağımızı ifade eden Terim, sözlerini şöyle noktaladı:

"Beraberlik bize yetiyor; ama o felsefeyle çıkmayacağız. Belki Lazio geri çekilmemize sebep olabilir. Yoğun presle başlayacaklarını düşünüyorum. Oyun içerisinde kazanmak için oynayacağız. Benim karakterimi iyi tespit etmişsiniz. Her yerde kazanmak isterim. Oyun başlarken beraberliği kafasına koyan bir takım olamayız. Öyle olursa kaybederiz. Muhakkak defansif önlemlerimizi alacağız. Oyunun iki tarafını iyi oynamaya çalışacağız; ama bir puan bize yetiyor düşüncesiyle sahaya çıkmak bize kaybettirir. Lazio hücumu seven ve bunu iyi yapan bir takım. Bunu dikkate almamız lazım. Her an her şeyi yapacak bir takım."

Fatih Terim: Oyun başlarken beraberliği kafasına koyan bir takım olamayız ile ilgili etiketler Fatih Terim Galatasaray UEFA Avrupa Ligi Fernando Muslera Lazio
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.