Tahir Kum: Fatih Terim istediği adalet TFF'de olsaydı ceza bu kadar ‘cücük’ kalmazdı

Tahir Kum: "TFF yargı organlarının elinde Fatih Terim’in o profil resminde yer alan o adalet terazisi olsaydı eğer; hocanın, ne o Karagümrük maçı sonrası aldığı ceza, ne de bugün Rizespor maçı sonrası aldığı ceza bu kadar ‘cücük’ kalmazdı."

PFDK'nın verdiği 2 maç ceza sonrası Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, futboldaki adalet beklentisine atıfta bulunarak sosyal medya hesaplarında "Adalet Terazisi" profil resmi kullanmaya başlamıştı. Terim bunu yapınca başta "adamı" Arda Turan olmak üzere pek çok Galatasaraylı profil fotoğrafını adalet terazisi yaparak kararı protesto etti. Sarı-Kırmızılılar'ın önümüzdeki 2 lig maçında Terim ve yardımcısı Ümit Davala olmayacak...

Hürriyet yazarı Tahir Kum, bugünkü köşesine "Adalet Terazisi" meselesini ve PFDK kararının perde arkasını yazdı. Kum, "Bir ay önce oynadıkları Fenerbahçe derbisi sonrası; “Bugün burada futbolcularımıza, bize hakaret ediliyor, küfür ediliyor. Oradan geçeceksin ağzına geleni söyleyeceksin. Bu mudur seyircilik? Oradan herkes söver. Oradan herkes kabadayıdır” açıklaması yapan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, bir ay sonra bu defa, Çaykur Rizespor karşılaşmasında, yardımcısı Ümit Davala ile birlikte, tribünde yer alan konuk takım sportif direktörüne yönelik hakaret ve küfürleri sebebiyle 2’şer maç men cezasına çarptırıldı. Nokta!" ifadelerini kullandı.

Gözlemci raporunun detaylarını aktaran Kum, şunları yazdı:

"Peki sebep? Bir kısmı temsilci raporunda yer alan hakaret ve küfürler sebebiyle...

Sahadan tribünde yer alan Çaykur Rizespor Sportif Direktörü’ne yönelik, “Senin a.... k......” “Erkeksen aşağı gel a.... k......” şeklinde edilen hakaret ve küfürlerden dolayı.

Yine kullanılan “S.... p...” sözünün ‘atlandığı’ o temsilci raporuna göre. Hani o Karagümrük maçı sonrası hakem raporuna göre ‘cibilliyetsiz’ olan, temsilci raporuna göre ise ‘ciddiyetsiz’ olan Terim’e ait bu ifadeyle ilgili ortaya çıkan çelişki konusunda ‘itibar ettiğimiz temsilci raporuna’ göre. Ama bugün o rapora sığınan kişi, PFDK’ya verdiği savunmada; “Bu söz ‘kendi sahamızda deplasmanda gibiyiz a..... k......’ diye söylenmiş bir sözdür” diyerek “O temsilci raporuna itibar edilmemeli” diyor. Nereden nereye!"

Ve akşamına o kişi Twitter profiline adalet terazisi koyarak milleti adaletli olmaya davet ediyor. Ama ne için, kim için, onu bilmiyoruz. Orada neyi tartacağız bilmiyoruz. Evet bugün TFF yargı organlarının elinde Fatih Terim’in o profil resminde yer alan o adalet terazisi olsaydı eğer; hocanın, ne o Karagümrük maçı sonrası aldığı ceza, ne de bugün Rizespor maçı sonrası aldığı ceza bu kadar ‘cücük’ kalmazdı."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Tahir Kum: Fatih Terim istediği adalet TFF'de olsaydı ceza bu kadar ‘cücük’ kalmazdı ile ilgili etiketler Galatasaray Fatih Terim Tahir Kum
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.