Fatih Terim, İtalyan basınına konuştu: Hafife alırsanız sizi üzeriz!

İtalya'nın Coriere della Sera gazetesine konuşan Fatih Terim, İtalya-Türkiye maçı öncesi Çizme'ye net mesajlar yolladı. "Sürpriz yaparsak şaşırmayın" diyen Terim, "Hangi takım bizi hafife alırsa, bu onun için çok kötü olur. Biri Türkiye'nin turnuvada sürpriz yapabileceğini söylerse, haklı... Mancini yalnızca Burak Yılmaz'dan değil, tüm takımdan çekinsin" dedi.

A Milli Takım'ın 11 Haziran Cuma günü EURO 2020'nin açılış maçında karşılaşayacağı İtalya maçı öncesi İtalyan medyası Fatih Terim'e "Maç n'olur?" diye sordu. Kariyerinde Fiorentina ve Milan maceraları bulunan ve İtalyan medyası için hala bir değer olan teknik direktör Fatih Terim, "Sürpriz yaparsak şaşırmayın!" dedi.

Coriere della Sera'dan Paolo Tomaselli'ye konuşan Terim'in röportajından satırbaşları şöyle:

Fatih Terim, İtalyan basınına konuştu: Hafife alırsanız sizi üzeriz!"

"Umarım Londra'da da final olur. Ama şimdiden Roma'daki maçı en ilgi çekici maçlardan biri haline geldi bile... Futbol için Madison Square Garden'a benzeyen efsanevi bir stadyumda oynanıyor. İtalya'nın 1968'de Olimpico'da Avrupa Şampiyonasını kazandığını biliyorum. Bu maç, her turnuvaa sonuna kadar gidebilen bir takım ile herkes için sorun yaratabilecek bir takım arasındaki mücadele olacak" 

İTALYA İKİNCİ EVİMDİR

"Ben ve ailem için İtalya ikinci bir evdir. Yirmi yıl geçti ama her gün mesaj alıyorum, özellikle Floransalılarla hiç kopmayan derin bir bağ var aramızda ve bu beni onurlandırıyor."

"Hangi takım bizi hafife alırsa, bu onun için çok kötü olur. Biri Türkiye'nin turnuvada sürpriz yapabileceğini söylerse, haklı... Finalde onları görürsem şaşırmam. 1993'te milli takım antrenörü oldum. Ben bildim bileli Türk Milli Takımı'nın her başarısı bütün gece sokaklarda kutlanır. Çünkü yıllarca bu seviyelerde kazanamayan bir ülkeydik."

"Bence futbolu seven herkes Türkiye'yi bir turnuvada görmek ister, çünkü her zaman sihirli bir dokunuşu, sözleyecek bir son sözü vardır.. İsviçre, Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan'a karşı geri dönüşler etkileyiciydi, ancak son dakikada Almanya'ya karşı kaybettiğimiz yarı final en iyi maçımızdı: Asla pes etmiyoruz ama kaliteli futbol oynayarak bir fark yaratabiliriz."

ÇALHANOĞLU'NA ÇOK GÜVENİYORUM

"Hakan Çalhanoğlu'na çok inanıyorum, onu milli takımda 19 yaşında ilk maçına ben çıkardım. Rivera, Ruud Gullit, Seedorf ve Rui Costa'nin giydiği 10 numarayı Milan'da şimdi bir Türk yıldız giyiyor. Repertuarını genişletti, artık çok daha iyi ve Türkiye için kilit adam olacak. Galatasaray taraftarı olması da bir başka artısı..."

"Burak Yılmaz'ın 35 yaşında Fransa'da harikalar yaratması beni şaşırtmadı çünkü bir kez daha kendini çok yüksek bir seviyede test etti ve Zeki Çelik ile Yusuf Yazıcı gibi milli takımdan iki arkadaşıyla Lille'i sürüklediler. Burak tarihimizin en iyi forvetlerinden biri ama sevgili arkadaşım Roberto'nun endişelenmesi gereken tek kişi o değil."

"İtalya Milli Takımı'nda 23-24 yaş kuşağını dikkatle takip ediyorum: Barella, Locatelli, Bastoni, Raspadori ve Avrupa Şampiyonası'nda olmayan Zaniolo ve Tonali'yi beğeniyorum. Ancak fark yaratabilecek çok kişi var takımda..."

Fatih Terim, İtalyan basınına konuştu: Hafife alırsanız sizi üzeriz! ile ilgili etiketler Fatih Terim İtalya EURO 2020 A Milli Takım
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.