O portreye Sabancı Ailesi de talip olmuş

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 6.5 milyon TL'ye satın alınan Fatih Sultan Mehmet'in ünlü portresine Sabancı Ailesi tarafından da teklif yapıldığı ortaya çıktı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da geçtiğimiz günlerde düzenlenen açık artırma ile satışa sunulan, İtalyan ressam Gentile Bellini tarafından çizilen Fatih Sultan Mehmet'in ünlü portresini İstanbul Büyükşehir Belediyesi 770 bin sterline (yaklaşık 6.5 milyon TL) almıştı.

SABANCI AİLESİ DE TALİP OLMUŞ

Bellini tarafından resmedilen tablonun müzayedesine İBB'nin katıldığını bilmeden Sabancı Müzesi'nin de katıldığı ortaya çıktı.

Halk TV'de Gürkan Hacır'ın Taksim Meydanı programına konuk olan gazeteci İsmail Saymaz, Fatih Sultan Mehmet'in ünlü portresine en yüksek üçüncü teklifi Sakıp Sabancı Müzesi'nin verdiğini söyledi.

''DIŞARIYA GİTSEYDİ ÜZÜLÜRDÜK''

Saymaz, "Fatih portresine üçüncü en yüksek teklifi veren, Sakıp Sabancı Müzesi oldu. Sevil Sabancı ile konuştum. Sabancı, “İBB'nin satın almasına çok sevindik. Dışarıya gitseydi çok üzülürdük” dedi.

TABLONUN HİKAYESİ

Venedikliler ile yapılan İstanbul Anlaşması'nın maddelerinden biri, dönemin en iyi ressamlarından birinin Fatih'in resimlerini yapmak için İstanbul'a gelmesiydi.

Bu görevle Osmanlı başkentine gönderilen Gentile Bellini, 1479-1481 yılları arasında Saray'da ağırlandı. Fatih Sultan Mehmet tablolarının yanında, çeşitli illüstrasyonlar da çizdi.

O portreye Sabancı Ailesi de talip olmuş ile ilgili etiketler Fatih Sultan Mehmet İBB Sabancı Ailesi portre açık artırma müzayede tablo
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.