Fatih Portakal'a tepki yağdı: 'Matematik özürlü Portakal!'

Gazeteci Fatih Portakal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya neden radikal önlem almadıklarını sorup, "Dünyada vakaya karşı ölüm oranı %4’ün üzerinde. TR’de bu oran %2,5’lar civarı. Yarından itibaren test adeti artacak. Sonuç ne olacak göreceğiz" dedi. Portakal'ın bu değerlendirmesine 'Test vaka sayını arttırabilir, ölüm sayını arttırmaz. Test yapılanlar ölüyor mantığı çıkıyor bu saçmalıktan" diye sosyal medyadan tepki geldi.

Dün gece Bakan Koca'nın açıkladığı rakamlara göre Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı 1872, ölen kişi sayısı ise 44'e ulaştı. Gazeteci Fatih Portakal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya neden radikal önlem almadıklarını sordu.

FOX Ana Haber Sunucusu Gazeteci Fatih Portakal, kişisel sosyal medya hesabından, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yönelttiği soruda, "Dünyada vakaya karşı ölüm oranı %4’ün üzerinde. TR’de bu oran %2,5’lar civarı. Ortalamanın altındayız diye sevinmeyin, çünkü bizde test yetersiz. Yarindan itibaren test adeti artacak. Sonuç ne olacak göreceğiz. Hala neden radikal önlem almiyorsunuz sayın Fahrettin Koca?" ifadelerini kullandı.

"Verilecek zorunlu evde kalma karari ile toplum içinde olan belki de çok sayida koronavirüs taşıyıcısı başkalarına temas etmemiş olacak" diyen Portakal, "Yoksa devlet kasasında zaruriyeti karsılayabilecek para yok mu?" diye sordu.

Portakal'ın paylaşımları şöyle:

Fatih Portakal'a tepki yağdı: 'Matematik özürlü Portakal!'

Fatih Portakal'a tepki yağdı: 'Matematik özürlü Portakal!' - Resim : 2

 

PORTAKAL'A GELEN TEPKİLERİN BAZILARI ŞÖYLE;

"test vaka sayını arttırabilir, ölüm sayını arttırmaz. Test yapılanlar ölüyor mantığı çıkıyor bu saçmalıktan."

"Test sayısı arttıkça oran daha da düşecek matematik özürlü evladım.çunku şuan çok çok şüpheli kişilere test yapılıyor önümüzdeki günlerde en ufak bi şüphede test yapılacağı için haliyle daha az oranda vaka çıkacak.. umarım anlamışsındır"

"iki hesaplama arasındaki tek fark hesaplama olayı değil bence Portakal beklentisiyle hesap yapmış icindeki niyet dısarı yansımıs"

"Test sayısı arttıkça, vaka sayısının test sayısına oranı düşecek, doğrudur. Ancak toplam vaka sayısında bir artış olacağı da kesin. Bu, ölüm sayısının vaka sayısına oranını da düşürmüş olacak. Ama birileri bu oranlar düştükçe üzülecek galiba."

"Matematik hocanin numarasını yazsana"

"Test sayısı arttıkça oran düşebilir, çünkü aynen dediğin gibi , şu an şüpheli insanlara yapılıyor, yarın öbürgün normal vatandaşlara da yapıldığında durum inşaAllah çok daha olumlu olur, vaka sayısı artabilir illaki ama , oranı yükseltmez"

"Test vaka sayını arttırabilir, ölüm sayını arttırmaz. Test yapılanlar ölüyor mantığı çıkıyor bu saçmalıktan"

 

 

Fatih Portakal'a tepki yağdı: 'Matematik özürlü Portakal!' ile ilgili etiketler Fatih Portakal Fahrettin Koca
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.