Fatih Portakal ile CHP'nin yalan ittifakı

Fatih Portakal ile CHP yönetiminin yalan ittifakı bir kez daha baltayı taşa vurdu! FOX TV'nin "Emekli maaşlarından kesinti yapılacak, bayram ikramiyeleri kaldırılacak" haberleri nasıl oluyor da yalanlanmasına karşın CHP'liler tarafından gündemde tutulabiliyor? İşte muhalefetin siyasetçisi ve medyasıyla uygulamaya soyunduğu "tilki" kurnazlığının perde arkası...

FOX TV'nin yalan haber konusunda sabıkalı ana haber bülteninde yeni bir skandal yaşandı. Daha önce bir çok yalanı ortaya çıkan FOX TV ana haber sunucusu Fatih Portakal, emekli maaşlarında kesinti yapılacağını iddia etti.

"SGK'da çok konuşulacak çalışma" başlığı ile sunulan haber kısa sürede muhalif çevreler tarafından sosyal medyada da dolaşıma sokuldu. Ancak bu iddiaya Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan çok sert yalanlama geldi.

Fatih Portakal ile CHP'nin yalan ittifakı

SGK'dan yapılan açıklamada; "Söz konusu haberlerde dile getirilen hususlarla ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan herhangi bir çalışma istenmediği gibi Sosyal Güvenlik Kurumunun böyle bir çalışması da bulunmamaktadır. Sıklıkla yapılan bu tarz maksatlı haberler, kurumumuzu yıpratma ve vatandaşlarımızı yanıltma hedefi taşımaktadır." denildi.

ÖNCE PORTAKAL SONRA CHP

SGK'nın kınadığı ve yargıya taşıyacağını duyurduğu bu "maksatlı haberlere" CHP'nin destek vererek yalanlamaya rağmen gündemde tutmaya çalışması ise dikkat çekti.

Daha önce Fatih Portakal'ın yalanlanan pek çok haberi gibi bu iddia da ilk olarak CHP yöneticileri tarafından sosyal medyada paylaşılarak manipülasyon amaçlı olarak kullanıldı.

CHP'nin önemli isimlerden Gürsel Tekin de bu "yalan rüzgarına" kapılan isimler arasında yer aldı. Söz konusu haberin yalan olduğunun ortaya çıkmasına karşın Tekin sosyal medyada şu paylaşımı yapmakta sakınca görmedi;

"Bayramdan önce emeklilere bir maaş ikramiye verilmesini biz istedik. AKP zorla kabul etti. Bir maaşı emekliye çok gördü, bayramlarda 1000 TL verildi. Şimdi SGK bu 1000 TL'nin de kaldırılmasını planlıyor. Emekliler de tercihi buna göre yapmalı."

Fatih Portakal ile CHP'nin yalan ittifakı - Resim : 2

Fatih Portakal ile CHP'nin yalan ittifakı ile ilgili etiketler Fox TV Fox Ana Haber Fatih Portakal CHP Gürsel Tekin AK Parti SGK
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.